U bent hier

Sciensano : 'Neem deel aan de 3e “Power to Care”-enquête'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
16.06.2021 - 21.44u
Door: Lex Verellen

Werk je in de zorg- of welzijnssector? Neem dan deel aan de derde "POWER TO CARE"-enquête. In deze studie onderzoeken we jouw welzijn en jouw nood aan ondersteuning.

'We stellen vragen naar stress gerelateerde symptomen (piekeren, slaapproblemen ...), naar sociale steun en we willen graag je mening horen over de versoepelingsmaatregelen.

Ik neem deel

Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België? Vul dan onze vragenlijst vóór 26 juni 2021 in. Dit duurt maar 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil.

De vragenlijst is ook beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.

Waarom deze enquête?

Het is vandaag overduidelijk dat de druk op zorg- en hulpverleners vaak hoog is. Ze hebben hun kracht nodig en daarom verdienen ze al onze steun. Enkel met kracht kunnen ze zorg dragen. Kracht om elke dag de zorg te geven die hun patiënten, bewoners en familieleden verdienen. Kracht om onder collega's of lotgenoten zorg te dragen voor elkaar.

Met deze derde nationale „POWER TO CARE„-enquête wil Sciensano objectieve informatie verzamelen over het welzijn van zorg- en hulpverleners en over hun nood aan ondersteuning. Beleidsmakers en managers kunnen deze informatie gebruiken om door middel van gerichte acties het welzijn te verhogen.

De "POWER TO CARE"-enquête is het vervolg op de ZorgSamen-barometer, waarvan in Vlaanderen al 4 edities hebben plaatsgevonden. De resultaten van de tweede nationale "POWER TO CARE"-enquête vind je hier.

"Power to Care" is een initiatief van Sciensano en KU Leuven met als partners Zorgnet-Icuro, Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te gek!?, santhea, GIBBIS en UNESSA.

Deel de enquête

We waarderen het als je onze enquête zoveel mogelijk deelt met je collega's en met vrienden en familie die werken in de zorg- of welzijnssector (minstens 18 jaar oud en wonend in België).

Op zoek naar inspiratie om goed voor jezelf en collega's te zorgen?
Op www.dezorgsamen.be vind je vuistregels om goed voor jezelf te zorgen en elkaar te ondersteunen, getuigenissen waarmee je veerkracht bijtankt en boeiende webinars.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto