U bent hier

Scootmobiel Jean-Pierre Dierckx uitgebrand in Nieuwstraat - foto's vid

Herentals
11.07.2018 - 09.05u
Door: Herman Gezelle

Afgelopen nacht rond 03.15u is de scootmobiel van Jean-Pierre 'JP' Dierckx uitgebrand aan z'n appartement in de Nieuwstraat.

'2 getuigen merkten de brand op en verwittigden de brandweer en politie Neteland,' zegt Julien Alen, commissaris woordvoerder politie Neteland. 'De benedenverdieping van het appartement liep ook schade op aan de ramen en aan de voordeur.

Ook een auto die langs de straat geparkeerd stond liep lichte schade op. Het is nog niet duidelijk of de brand aan de scootmobiel ontstaan is door een kortsluiting aan de batterij of dat deze in brand is gestoken.  In het geval van brandstichting gaat het  om zware feiten : brandstichting bij nacht aan een bewoonde woning.'

Het technisch labo van politie Neteland kwam ter plaatse.  Een buurman met tuinslang en brandweer Kempen post Herentals voorkwamen erger. 

JP Dierckx werd even door de politie meegenomen voor verhoor wegens bedreigingen aan buren en politie. (pol)

'Bangelijk relaas van brandstichting'

'Ik ben rond 02u gaan slapen na ons bezoek op de Grote Markt om naar de Rode Duivels te gaan kijken,' zegt Jean-Pierre Dierckx, slachtoffer met een fysieke beperking en eigenaar van de uitgebrande scootmobiel. 

'Om 03u ben ik wakker geworden van een grote knal.  M'n scootmobiel aan de voordeur stond ineens in brand.  De brandweer was snel ter plaatse.  Ik verneem dat getuigen de brandstichting hebben gefilmd. Een jonge man met kap, in blauwe jas en witte sportschoenen is daarna richting station gevlucht.

In maart van dit jaar hebben m'n vrienden nog een geslaagde benefiet georganiseerd voor m'n scootmobiel, want die kost €4.765. Nu kan ik me niet meer verplaatsen en moet ik beroep doen op vrienden.  Ik hoop dat de verzekering kan tussenkomen.  Dat moet ik nog afwachten', besluit een aangeslagen JP Dierckx.

Buurman Steven van der Veken : 'Zeker brandstichting'

Buurman Steven Van der Veken bevestigt het relaas van brandstichting : 'Ik ben zeker dat de scooter in brand gestoken is. Dat kan niet anders.  Er was veel volk in de Nieuwstraat, veel supporters van de Rode Duivels die van de Markt kwamen.

Ik heb nog met een tuinslang de eerste blussingswerken gedaan, tot de brandweer het overnam.  Ik ben trouwens nog naar de huisarts moeten gaan, omdat ik heel wat rook had ingeademd.  De buren hopen dat JP spoedig met een nieuwe scooter kan rondtoeren.' 

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws- video Steven Van der Veken/ foto Johan Temmerman : JP nog in betere doen op de Markt met z'n scootmobiel tijdens de WK-match België-Brasil.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto