U bent hier

Scootmobiel voor 'den JP' Dierckx : na 49 operaties

Herentals
26.03.2018 - 02.11u
Door: Herman Gezelle

De nagelnieuwe scootmobiel is voor de sympathieke Jean-Pierre Dierckx onmisbaar geworden.  Midden maart organiseerden de vrienden van JP voor zo'n 150 sympathisanten een reuze BBQ-benefiet bij de Mil in café 't Saske. 

'Zo'n scootmobiel kost 4.765 euro, de ziekenkas komt tussen met 3.525 euro, dus er bleef nog 1.240 euro om zelf te betalen,' zegt een dolgelukkige JP.  'Dankzij de opbrengst van de BBQ-benefiet kan ik nu rondtoeren in Herentals.  Dat is fantastisch. Ik dank al m'n vrienden voor deze bijdrage.'

Een lijdensweg met 49 operaties

'JP' Dierckx uit Herentals lag vorig jaar meer dan 6 maanden in het ziekenhuis Oost-Limburg ZOL (Genk) door een bacterie in zijn been. De JP heeft nu een scootmobiel nodig om zich te kunnen verplaatsen.  In de maand april moet hij opnieuw onder het mes in het ZOL ziekenhuis.

Het leven van de 'JP' nam 24 jaar geleden een zeer ongelukkige wending. Op weg naar zijn werk in Mol reed een auto frontaal op hem in. "Ik ben toen nog uitgestapt om die bestuurder te helpen", herinnert hij zich. "Ik belandde in coma en en was vertrokken voor een lijdensweg die me zowat in alle ziekenhuizen van België bracht. 49 operaties heb ik achter de rug.

Mijn 2 benen zitten vol titanium. In mijn rechtse been steekt een een pin van onder tot boven. Nochtans ben ik maar voor vijf procent invalide verklaard, wat zware financiële gevolgen heeft voor mij. Op 15 augustus vorig jaar kwamen m'n vrienden van 't Saske me met een volle bus bezoeken in het AZ Oost-Limburg ZOL (Genk). Dat was een superverrassing. 

En nu deze scootmobiel, dank u vrienden en NetelandNieuws! Iedere dag lees ik NNieuws.be, alle actualiteit uit onze eigen regio.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto