Manchester City heeft zijn eerste beker van het seizoen veroverd. Het had in de finale van de League Cup op Wembley geen kind aan een erg slap Arsenal: 0-3.

Vincent Kompany tekende voor de tweede goal. Het is voor Pep Guardiola zijn eerste prijs als trainer van City.

Twee jaar geleden won Manchester City de League Cup maar sindsdien bleef de prijzenkast van de club onaangeroerd. Daarom werd Pep Guardiola naar Engeland gehaald en die heeft nu eindelijk zijn eerste prijs beet. In een finale tegen Arsenal kwam zijn ploeg eigenlijk nooit in de problemen.

In een matige eerste helft lagen het tempo en de intensiteit wel hoog, maar dat ging ten koste van de nauwkeurigheid. Er was eigenlijk maar een hoogtepunt: de schitterende lob van Sergio Agüero. Na een verre uittrap hield hij heel makkelijk Mustafi af en nam hij doelman Ospina te grazen: 0-1.

Kompany zag zijn eerste poging nog net naast gaan, maar 10 minuten later was het wel raak.

De kapitein tikte na een ingestudeerd nummertje op corner de 0-2 in doel. Zijn vreugde-uitbarsting bezorgde de City-fans kippenvel. Iets na het uur was de klus dan helemaal geklaard want David Silva legde Chambers in de luren en schoof de 0-3 binnen.

Kompany mocht de beker glunderend in de lucht steken. Guardiola wint zijn eerste trofee en kan zich nu focussen op de titel en de Champions League. (VRTNWS)