U bent hier

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw neemt Biwood over

Herentals | Kempen regio | Neteland
20.04.2021 - 10.43u
Door: Lex Verellen

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw uit Herentals neemt na jaren groei het interieurbedrijf van collega Biwood over.

"Hierdoor nemen we een bewust grote sprong", zegt eigenaar Stijn Dirken. "Deze overname maakt dat wij vanaf nu alle soorten projecten onder één dak hebben. De integratie van alle medewerkers en het machinepark maakt ons ook nog krachtiger en flexibeler."

Sinds Stijn Dirken in 2008 het bedrijf in Herentals met zijn initialen oprichtte, kende het een forse groei. Na 13 jaar telt het bedrijf wat oorspronkelijk een eenmansbedrijf was nu al 35 medewerkers.

"Die groei verliep heel organisch", blikt Stijn terug. "De keuze was altijd om uitsluitend te doen waar we goed in zijn. Vandaag bestaat ons aanbod uit houtskeletbouw, dak- en gevelwerken, samen met maatwerk voor het interieur."

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voert projecten uit bij zowel particulieren als bedrijven. Uit een analyse bleek dat de klanten voor 70% via (interieur-)architecten en projectontwikkelaars komen en 30% particulieren zijn die rechtstreeks bij SD aankloppen.

Hierdoor hebben we projecten van de kleinere budgetten tot de grotere investeringen. "Die diversiteit willen we zeker behouden", stelt de zaakvoerder. "Maar we leerden ook dat we vooral in het topsegment nog groeiruimte hebben."

Focus

Vanuit die analyse én de realiteit dat de arbeidsmarkt voor gekwalificeerde vakmensen uiterst krap is, kwam Biwood (Herentals) in beeld. "Biwood maakte tot nu toe deel uit van de Herentalse Group Suerickx", vertelt Stijn Dirken.

"Biwood heeft een uitstekende naam als bouwer van interieurs in het meer exclusieve segment. In die zin was het binnen de groep van de broers Suerickx een buitenbeentje.

Hun groep is topspeler in renovatieprojecten op de professionele markt. Zij besloten strategisch dat Biwood beter thuis hoorde in een bedrijf als SD, met een focus op het eigen vak."

Meerwaarde

De fusie van de twee bedrijven moet de twee merken sterker maken. "Voor de klanten en de medewerkers verandert er in de praktijk niets", benadrukt Stijn. "De fusie biedt eigenlijk alleen maar meerwaarde.

Met de medewerkers van Biwood halen we heel moeilijk te vinden extra expertise binnen, die ons zeker kan versterken. Anderzijds kan Biwood ook gebruik maken van onze kennis en ons machinepark. Natuurlijk biedt de samenwerking ook schaalvoordelen voor heel wat andere taken."

Familiebedrijf

Door de overname van Biwood wordt het bedrijf van Stijn Dirken in één klap 30% groter. "We zijn al wat groei gewoon", lacht hij. "Dit kan er zeker bij. We willen de identiteit van de twee bedrijven zeer goed bewaken.

We blijven onder beide namen en op de twee locaties met elk hun machinepark actief. SD is 1 grote familie en we verwelkomen het Biwood team met open armen. Ik wil heel open contacten en gelukkige medewerkers. Voor mij zijn deze waarden van een familiebedrijf heilig.

Wie voor ons werkt, weet zich verzekerd van leuke, uitdagende projecten met topmateriaal in een omgeving waar hun vakmanschap wordt gewaardeerd. Die filosofie vormt de basis voor de ganse evolutie en groei sinds de start in 2008. Daar wordt niet van afgeweken."

Vertrouwen

Het menselijk kapitaal van zijn onderneming is voor zaakvoerder Stijn Dirken de motor van het mooie groeiverhaal. "Mijn ervaren team verdient een dikke pluim want ze geven dagdagelijks het beste van zichzelf.

Hier ben ik hen zeer dankbaar voor", besluit Stijn "Door de goede steun van mijn rechterhand Jef Dens die het operationele management binnen SD op zich neemt, krijg ik de ruimte voor verdere strategische stappen te zetten."

Praktisch

De overname wordt formeel afgerond op 19 april. Over de financiële voorwaarden is door de twee partijen discretie opgenomen in de voorwaarden.

https://sdschrijnwerkerij.be/
https://www.biwood.be/

Op de foto : zaakvoerder Stijn Dirken (rechts) en Operationeel Manager Jef Dens (links)/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Interesse voor werkbaarheidscheques stijgt

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.53u

Drama voor de Cats! Late driepunter van Japan nekt de Belgen

Internationaal | Nationaal 04.08.2021 - 12.11u

10 bloedstalen bij omwonenden van 3M-fabriek vertonen ongezien hoge PFOS-waarden

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.01u

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'
Herenthout | Neteland 04.08.2021 - 11.21u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 04.08.2021 - 09.15u

Save De Dreef Picknick nu zondag

Save De Dreef Picknick nu zondag
Herentals 04.08.2021 - 08.02u

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 03.08.2021 - 19.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto