Met een opendeurweekend op 14 en 15 maart neemt SD Schijnwerkerij & Interieurbouw officieel zijn intrek in het nieuwe bedrijfspand op Zavelheide in Herentals. Het bedrijf investeerde 2,5 miljoen euro in een nieuw gebouw en nieuwe machines. Het specialiseert zich in zowel binnen- als buitenschrijnwerk en presenteert zich als partner voor totaalprojecten. De investering maakt het de onderneming mogelijk om verder te groeien.

SD bvba was voorheen gevestigd in Geel en in Arendonk huurde het bedrijf een ruimte om grotere projecten te kunnen assembleren.

"Om te kunnen uitbreiden zocht ik een industriegrond centraal in de Kempen, de streek van Kasterlee-Herentals", zegt zaakvoerder Stijn Dirken (foto). "Onze klanten bevinden zich in de Kempen, de regio tussen Ranst en Hasselt zeg maar. Voor ons is de ligging nu ideaal. Van hieruit zijn we zowel snel in Hasselt als in Turnhout."

Showroom en atelier
De ondernemer kocht in september 2013 een perceel van 3.000 m2 op de nieuwe industriezone aan Zavelheide in Herentals en startte vorig jaar met de bouwwerkzaamheden van het eerste deel.

Op amper 4 maanden tijd verhuisden de kantoren en de productie, maar de inrichting van de 200 vierkante meter grote showroom duurde tot begin maart 2015. In die showroom brengt SD een staalkaartje van zijn activiteiten: ramen, gevelbekleding, binnendeuren, maatkasten, keukens, parket en je kunt er ook de opbouw bekijken van de zeer kwalitatieve houtskeletbouw die het bedrijf aanbiedt.

Van de verhuis werd ook gebruik gemaakt om het machinepark in het atelier grotendeels te vernieuwen.

Forse groei
Stijn Dirken richtte SD in 2006 op als eenmanszaak, die een jaar later werd omgevormd tot een bvba. "De echte expansie kwam in 2011 wanneer ik vijf man in dienst nam. Intussen is het aantal werknemers gestegen naar twaalf. Wat ons bijzonder maakt, is dat wij één aanspreekpunt hebben voor de klant, vanaf de offerte tot en met de plaatsing en de nazorg.

Wij zijn correct, hanteren eerlijke prijzen, leveren kwaliteitsvol werk en houden onze planning aan. Elk project zal ook perfect worden afgeleverd. Op die manier willen we een lange-termijnrelatie met onze klant aangaan." De verhouding particulier en B2B is 50/50.

Opendeurweekend
Tijdens het opendeurweekend van 14 en 15 maart (10 tot 17 uur) zijn klanten uitgenodigd om kennis te komen maken met de nieuwe showroom en gelden er kortingsacties. Van 14 tot 20 maart neemt SD deel aan de Whow!Dagen van Reynaers Aluminium met een isolatievoordeel op ramen en deuren.  (ph)