U bent hier

Seamco breidt afdeling weegschalen uit

Herentals
26.07.2019 - 14.59u
Door: Mark Jaspers

Seamco krijgt goedkeuring van de overheid om hun herijkingsservices voor weegschalen uit te breiden en is hiermee meteen het enige bedrijf gelegen in de Kempen dat alle klasses van (niet-automatische) weegschalen mag herijken.

Eerder deze maand kondigde minister van consumentenzaken Wouter Beke aan een campagne te organiseren en specifieke controles te laten uitvoeren door de dienst metrologie.

Bedrijven die handelswaren op gewicht verkopen, zijn verplicht hun weegschalen regelmatig te laten herijken. In praktijk blijkt dat niet alle bedrijven de frequentie van deze herijking even nauw opvolgen. Seamco is helemaal voorbereid om de golf van vergeten herijkingen op te vangen.

Seamco, producent van vullijnen, beschikt sinds de overname van BPMatic in 2018 over een weegschalenproductie afdeling en erkende inspectie instelling voor de herijking van weegschalen.

Seamco, dat recent verhuisde van Ranst naar Herentals wegens plaatsgebrek, besliste om deze afdeling verder uit te breiden. "Sinds kort hebben we ook goedkeuring van de overheid voor de herijking van klasse I weegschalen. Dat zijn de allerkleinste types die je tegenkomt bij je apotheek of in labo's.

En daarmee zijn we de enige officieel geaccrediteerde instelling in de Kempen die alle weegschalen mag herijken van de kleinste weegschaal tot industriële wegers tot wel 15 ton." aldus unit manager Scales & Inspection Bert Sels.

Bedrijven die niet kunnen bewijzen dat hun weegschalen frequent herijkt worden riskeren een proces-verbaal en een boete van 250 euro tot 10.000 euro. Dat geldt niet alleen voor grote productiebedrijven die voorverpakte handelswaren verkopen maar ook voor kleine lokale handelaars zoals slagers, fruithandelaars, chocolatiers,...

"Door de verhuis naar Herentals hebben deze lokale zaken nu ook een partner in de buurt voor de herijking van hun weegschalen en dus het vermijden van deze boetes tijdens de aangekondigde controles" aldus Bert Sels.

imageMeer nieuws

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 13.12.2019 - 15.35u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 13.12.2019 - 15.28u

Geel, Aalst, Gent en Antwerpen krijgen geld voor klimaat en leefbaarheid

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.12.2019 - 15.21u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 13.12.2019 - 14.59u

Boris Johnson richting grote verkiezingsoverwinning

Internationaal | Neteland 13.12.2019 - 04.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto