U bent hier

Securitas kiest Bleckmann als partner in e-fulfilment voor dienen van 6000 beveiligingsmedewerkers

Grobbendonk | Internationaal | Vlaanderen
02.07.2020 - 13.36u
Door: Herman Gezelle

Bleckmann, specialist in end-to-end logistieke oplossingen voor mode- en lifestylemerken - met plant in Grobbendonk -, is door Securitas België & Luxemburg gekozen als e-fulfilment partner.

Bleckmann voorziet in fulfilmentbeheer gebaseerd op Radio Frequency Identification (RFID) - technologie, inclusief het volledige scala aan logistieke diensten waaronder levering binnen een dag, recycling van bedrijfskleding en retourverwerking.

Op deze manier kunnen 6.000 Securitas-agenten in België en Luxemburg hun uniform en andere werkkleding veilig bestellen, retourneren of ruilen via een speciaal hiervoor ingericht e-commerceplatform.

Bleckmann verwerkt bestellingen vanuit het platform met behulp van RFID-technologie, waardoor elk individueel kledingstuk kan worden geïdentificeerd en opgespoord.

De gegevens zijn te allen tijde beschikbaar voor de klant om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te garanderen.

"Het is cruciaal dat mensen met een maatschappelijke missie over het juiste type werkkleding beschikken. Dit geldt zeker voor de beveiligingssector, waarin bovendien van levensbelang is dat werkkleding tijdens het end-to-end distributieproces getraceerd kan worden.

We kunnen niet het risico lopen dat uniformen of andere items plotseling van de radar verdwijnen, want dat zou een direct gevaar voor de samenleving kunnen opleveren," zegt Carolle Van Dijck, woordvoerder van Securitas.

"Aangezien een secuur beheer van werkkleding in de beveiligingssector een absolute prioriteit is, werken we nauw samen met Bleckmann om een zorgvuldig gecontroleerd logistiek beheer te kunnen waarborgen, geïntegreerd in ons eigen gesloten e-commerceplatform ontwikkeld door Duke & Grace," voegt ze eraan toe.

"De voorbereidingen en het opzetten van het systeem waren relatief complex, omdat niet alleen de integratie met het e-commerceplatform van de klant noodzakelijk was, maar ook de verwerking van de gegevens van alle zesduizend geautoriseerde beveiligingsagenten," zegt Peter van Butsel, Director IT bij Bleckmann. Hij voegt eraan toe: "Met de introductie van de juiste IT-systemen zijn we volledig in staat om alle handelingen te verwerken in een sterk beveiligde IT-omgeving."

Naast het verwerken van bestellingen door Securitas-agenten en het verzekeren van levering binnen een dag, zorgt Bleckmann voor retourlogistiek en het recyclen van de kleding.

Elke agent heeft toegang tot het Bleckmann Return Portal, dat geïntegreerd is in de Securitas Webshop. Via dit portaal kan het geretourneerde product beoordeeld worden en kan een retouretiket afgedrukt worden voor het terugsturen van stukken die beschadigd of niet langer in gebruik zijn.

Bleckmann reconditioneert of recyclet de kleding conform instructies van Securitas.

Door de samenwerking met Bleckmann en het gebruik van e-commerce-oplossingen van Duke & Grace kunnen Securitas-agenten in een gesloten omgeving op eenvoudige wijze werkkleding verkrijgen, waarna de verwerking van de zending met de grootste aandacht voor veiligheid wordt afgehandeld.

Agenten worden uitgerust met de juiste kleding, terwijl Securitas het gebruik, de verzending, het ruilen en het recyclen van bedrijfskleding optimaal kan controleren en beheren. Dit is Consumerisation of Enterprise in de praktijk.' (pp) Foto's Nnieuws.

imageMeer nieuws

Planten voor studentenkamers

Planten voor studentenkamers
Geel | Kempen regio 24.11.2020 - 10.31u

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst
Kasterlee | Neteland | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.56u

Cunina viert haar 30-jarig bestaan

Cunina viert haar 30-jarig bestaan
Kempen regio | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.24u

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa
Herentals | Kempen regio 23.11.2020 - 19.52u

Gault&Millau-gids: "Perspectief op 2021 bieden" - ook Kempen scoort goed

Gault&Millau-gids: "Perspectief op 2021 bieden" - ook Kempen scoort goed
Herenthout | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen | Vorselaar 23.11.2020 - 18.03u

Rouwregister Lowieke Cloots SKS (2)

Rouwregister Lowieke Cloots SKS (2)
Herentals 23.11.2020 - 17.41u

Voormalig BRT-directeur Jan Ceuleers (85) overleden

Nationaal | Vlaanderen 23.11.2020 - 17.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto