U bent hier

Senator Martine Taelman op twee Vlaamse lijst Open Vld

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
25.02.2014 - 02.03u
Door: Herman Gezelle

Het provinciaal bestuur van Open Vld Antwerpen heeft maandagavond de Antwerpse kandidatenlijsten voor de verkiezingen goedgekeurd, zo meldt de partij in een persbericht.

Zanger-presentator Walter Grootaers, momenteel schepen in Lier, krijgt de derde plaats op de Kamerlijst na de al eerder bekendgemaakte kopstukken Annemie Turtelboom en Dirk Van Mechelen.

Op de lijst voor het Vlaams Parlement krijgt lijsttrekker Bart Somers het gezelschap van senator Martine Taelman (foto) op twee en Kamerlid Willem-Frederik Schiltz op drie.  De beide lijsten werden nagenoeg unaniem goedgekeurd door de leden, aldus Open Vld Antwerpen.

"Nu de lijsten zijn goedgekeurd, kunnen we met deze enthousiaste ploeg de komende weken en maanden er volop tegengaan gaan", reageert Annemie Turtelboom.  "Met een mix van jong geweld en ervaren krachten zullen we in heel de provincie Antwerpen duidelijk maken waar wij als partij voor staan."

Bart Somers blikt alvast vooruit op "een inhoudelijk sterke campagne, waarin we volop zullen inzetten op die thema's waar de mensen van wakker liggen: mobiliteit, onderwijs en natuurlijk onze economie".

Open Vld Antwerpen heeft intussen ook de eerste opvolgers en lijstduwers op de twee lijsten bekendgemaakt.   Federaal worden Mechels schepen Koen Anciaux en voormalig Europees Parlementslid Dirk Sterckx lijstduwers en Kamerlid en burgemeester van Merksplas Frank Wilrycx de eerste opvolger.

Op de Vlaamse lijst zijn voormalig Antwerps korpschef Eddy Baelemans en provincieraadslid en schepen in Kapellen Koen Helsen lijstduwers, terwijl Anne Van Aperen uit Brasschaat eerste opvolger wordt. (Open Vld)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto