Sobabee Zwijndrecht B (+5) 77 - 63 HBBC Seniors Heren A

De Heren A speelden zaterdagavond hun eerste wedstrijd van het seizoen in de beker tegen het jonge Sobabee B.

De eerste helft begon gelijklopend, HBBC moest duidelijk nog wat zoeken naar de juiste flow in offense, niet abnormaal voor een nieuw samengestelde ploeg.

Ook in het 2e kwart ging de wedstrijd gelijk op, foutenlast bij enkele spelers van HBBC en een hoog vrijworp percentage bij Sobabee zorgde ervoor dat de thuisploeg bij de rust nog steeds 39-34 voorstond, de 5 punten bonus bleven dus overeind.

In het 3e kwart zakte HBBC dan wel door het ijs, defensief gaf het te makkelijk shots, en fouten, weg en aanvallend kreeg het niet de overhand, 22-14 dit kwart en met 13 punten achterstand gingen we naar het afsluitende kwart.

In dat kwart ging het gelijk op en HBBC kon niets meer van de achterstand afdoen. Al bij al een OK partij waar alle spelers de kans kregen om voldoende te spelen, enige minpunt is Nathan die uitviel (enkel).

"Highlight" van de wedstrijd: Johnbosco die een inworp rechtstreeks in eigen doel werpt..

Volgende week staat een echte oefenwedstrijd op het programma voor de Heren A tegen Kontich Wolves.

Q1: 23(+5) - 19
Q2: 16 - 15 (39 - 34)
Q3: 22 - 14 (61 - 48)
Q4: 16 - 15 (77 - 63)