AS Roma leek na de 4-1-nederlaag in Barcelona uitgeteld voor de halve finales van de Champions League, maar in de terugmatch zorgde het voor een mirakel. Een snelle goal van Dzeko gaf de thuisploeg hoop, De Rossi en Manolas maakten het af tegen een wankel Barcelona.

Nainggolan en co. geloofden in een stunt. De verdediger bracht met een kopbal in de korte hoek de 80.000 aanwezige supporters in extase - 3-0.

Droomstart van Manchester City eindigt in mineur tegen Liverpool
di 10/04/2018 - 22:33
Manchester City heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Liverpool. Voor City was de scheidsrechter de gebeten hond. Pep Guardiola zag de tweede helft vanuit de tribunes. Liverpool zette in de tweede helft de puntjes op de i en zit voor het eerste sinds 2008 in de halve finales.

Droomstart en onterecht afgekeurde goal voor City : 1-2

Manchester City deed het zonder Vincent Kompany in de basis. Er was geen plaats voor de Rode Duivel in een verdediging met drie. De thuisploeg moest namelijk scoren, minstens vier keer om een mirakel te realiseren.

Na minder dan twee minuten kreeg dat droomscenario al vorm. Van Dijk voelde zich slachtoffer van een fout en stopte met spelen. Sterling deed dat niet, kreeg de bal terug van Fernandinho en bediende Jesus. Het geloof in een stunt leefde.

Bij Liverpool sloop angst in de ploeg. De bezoekers waren onherkenbaar en kregen geen voet aan de grond. Maar ondanks momenten van complete belegering van het Liverpool-doel, kreeg de thuisploeg weinig grote kansen.

Net voor rust scoorde Sané toch, maar zijn goal werd afgekeurd door de Spaanse scheidsrechter voor buitenspel. Onterecht bleek uit de herhaling, want Liverpool-speler Milner was de laatste die de bal raakte. Het werd nog 1-2 voor de bezoekers.  (VRTNWS)