U bent hier

Sensatie in Manchester: City geeft 2-0 weg tegen United - foto's

Internationaal | Vlaanderen
07.04.2018 - 23.40u
Door: Herman Gezelle

Manchester United heeft het titelfeest van rivaal City wat uitgesteld: 2-3. City stak een hand uit naar de titel met onder meer een goal van Kompany, maar United maakte de 2-0-achterstand nog goed.

In een dolle slotfase had City nog een strafschop moeten krijgen.

City kan landstitel al rieken na 1e helft

De 176e Manchester-derby was een wedstrijd met een extra inzet. Bij winst was City zeker van de titel. Het zou de snelste titel in de Premier League-geschiedenis zijn. En in de eerste helft wervelde City helemaal over United.

Het creëerde kans na kans en bezorgde United bij momenten het schaamrood op de wangen. Vincent Kompany opende de score met een knappe kopbal, bijna een exacte kopie van zijn goal in de Manchester-derby in 2012.

Niet veel later stond het al 2-0. Gündogan schoof de bal in de verste hoek en liet de thuisploeg al dromen van de titel. Na de dubbele voorsprong vergat City zijn kansen af te werken. Raheem Sterling miste tot twee keer toe de 3-0.

United herleeft na de rust

Lukaku en co konden voor de rust geen enkel schot op doel laten optekenen, maar United kwam na de rust duidelijk met meer aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer en dat loonde. City slikte 2 doelpunten van Paul Pogba in 2 minuten tijd.

En het werd nog erger voor City: Smalling tekende voor de 2-3 en de totale ommekeer. In de slotfase schakelde City weer een versnelling hoger en toen Young Agüero torpedeerde, had de bal op de stip gemoeten.

Tot afgrijzen van het hele stadion floot scheidsrechter Atkinson geen penalty. De Gea hield daarna Agüero en Sterling nog van de verdiende gelijkmaker en stak zo een stokje voor het titelfeest van De Bruyne en co.

City blijft wel leider met 13 punten voorsprong. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto