U bent hier

Sensibiliseringscampagne bij Heistse horecazaken

Heist op den Berg
24.07.2020 - 17.17u
Door: Mark Jaspers

Het lokale bestuur voerde de afgelopen weken een sensibiliseringscampagne bij de Heistse horecazaken. Hierbij werd benadrukt dat iedereen, zowel personeel als klanten, de geldende coronamaatregelen moeten volgen. Zo moet het horecapersoneel bv. steeds een mondmasker dragen.

Er werd echter vastgesteld dat de geldende regels niet altijd gerespecteerd worden. Het lokale bestuur en de Heistse horecazaken staken daarom de koppen bij elkaar en doen een laatste oproep om volgende regels na te leven:

- Consumeren doe je zittend.

- Bewegen in een horecazaak = mondmasker opzetten.
o als je buiten- en binnengaat
o als je naar het toilet gaat
o als je rondloopt
o het personeel draagt steeds een mondmasker

- Je bubbel telt maximaal 15 personen.

- Je houdt 1,5 meter afstand van personen uit een andere bubbel. Het is onvoldoende dat tafels van verschillende bubbels 1,5 meter uit elkaar staan.

- Eén iemand per tafel laat zijn contactgegevens (naam, telefoonnummer of mailadres) achter. Die informatie wordt twee weken bewaard en wordt gebruikt voor tracing-doeleinden.

Als iedereen zijn best doet om zich hieraan te houden, kunnen horecazaken gewoon openblijven. Als de regels niet gevolgd worden, zal er strenger opgetreden worden en volgen er boetes. Bij ernstige of herhaaldelijke overtredingen kan de zaak zelfs gesloten worden.

We rekenen dan ook op ieders goodwill zodat lokaal consumeren mogelijk blijft in Heist!

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto