Vrijdagochtend werd afscheid genomen van Armand 'Armaanke' Delen.  De uitvaartdienst had plaats in de Begijnhofkerk in Herentals. Armand werd later bijgezet op de begraafplaats in Herenthout.

Armand Delen was in 2010 nog één van de finalisten voor de verkiezing van de Bekendste Herentalsenaar tijdens de viering van 800 jaar Herentals.  Hij begon zijn spraakmakende carrière in een winkeltje in Herenthout, waar hij hoeden en klakken verkocht, maar al snel overschakelde op carnavals- en fopartikelen.  Daarna runde hij nog lang een erotische shop in de Hikstraat in Herentals.  Armand was ook lang lid van de Aloude St.-Sebastiaansgilde.

TV-maker Paul Jambers maakte in 1992 een spraakmakende reportage over Armand over z'n extravagante kleding en 'hobby' als mannequin.  'Pieken Paul' bracht ook een vervolg aan z'n succesreeks in 2012 met '20 jaar later'. 

Armand alias 'Armandke van den Duim' verbleef sinds 2009 in WZC Bremdael in Herentals.  Na een ongelukkige val moest hij recent een ingrijpende operatie ondergaan in het UZ Edegem. Hij werd 78 jaar.

Herentals en Herenthout verliezen een van hun kleurrijkste figuren.  Foto Maria De La Cruz / Bella/  Nnieuws.

Armand alias 'Armandke van den Duim' verbleef sinds 2009 in WZC Bremdael in Herentals.  Na een ongelukkige val moest hij recent een ingrijpende operatie ondergaan in het UZ Edegem.  Herentals verliest een van z'n kleurrijkste figuren

- See more at: http://nnieuws.be/artikel/armand-armaanke-delen-overleden-78-uitvaart-vrijdag-171-begijnhofkerk#sthash.lPdMy25U.dpuf