U bent hier

Serviceclub Fifty One schenkt AED aan Convent2

Herentals | Neteland
18.10.2019 - 21.26u
Door: Herman Gezelle

Serviceclub Fifty-One heeft vanavond aan het Convent2 een AED-toestel overhandigd. 'Hartelijk dank aan  serviceclub Fifty One voor het ter beschikking stellen van dit AED-toestel', zegt Peter Bellens.  'Het feit dat Club51 deze service aan de bevolking willen leveren, toont ook aan dat jullie je rol als servicecub met een maatschappelijke doelstelling invullen.

Op dit ogenblik hebben we in Herentals 30 toestellen waarvan er een 10-tal in eigendom van stad en ocmw zijn. Van die 30 zijn er 12 openbaar 24/24u dwz dat ze buiten hangen en voor iedereen bereikbaar.

We organiseren ook in samenwerking met het Rode Kruis tussen 24 en 31 oktober opleidingen om een toestel te gebruiken, want we merken dat mensen daar niet vertrouwd mee zijn en soms een beetje angst hebben om op te treden en iets verkeerd te doen.

De opleidingen zijn gratis voor de deelnemers. De stad neemt die kost op zich.
In het Convent2 zullen voor de bezoekers, voor het personeel en voor de vrijwilligers ook extra opleiding georganiseerd worden', besluit schepen Bellens.

Herman Lemmens, voorzitter Club 51 : 'AED- toestel redt mensenlevens'

'Een AED toestel redt mensenlevens: door een defibrillator stijgen de overlevingskansen van elk slachtoffer van plots hartfalen met meer dan 70%,  daarom sponseren zo'n AED', zegt Herman Lemmens, voorzitter van Club 51.

'Het Convent2 is de ideale organisatie omdat de senioren daar vaak samenkomen en prachtig werk leveren.'

Wat is een AED?

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.

Johan Temmerman/  Nnieuws.

 

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto