De eerste live preselectie van de muziekwedstrijd 'Nief Talent' vond vrijdag plaats. Opkomend muzikaal talent MIINUS., Komisar en Sex On Toast namen het tegen elkaar op.

Een onafhankelijke jury, met onder andere vertegenwoordigers uit de vrijetijdsraad, de werkgroep Gladiolen, de muziekacademie, Olense muziekverenigingen en de jeugdraad, besliste dat 'Sex On Toast' de Olense kleuren mag gaan verdedigen tijdens de finale van 'Nief Talent' op zaterdag 2 april in Boekelheem.

Heel veel goesting om te spelen, dat is wat de vijfkoppige band vanaf minuut één uitstraalt. Met een stevige portie gitaarmuziek en een heel gevarieerde set, zat de sfeer meteen goed. Onder het motto 'we mogen weer!' speelden ze de pannen van het dak.

Tijdens de grote finale op 2 april nemen de muzikanten van 'Sex On Toast' het op tegen de winnaars van de preselecties in de andere Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Vorselaar, Herentals en Herenthout). Samen strijden ze voor de titel 'Nief Talent Neteland 2022'.

De winnaar van de juryprijs krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving. De winnaar van de publieksprijs mag deelnemen aan een professionele fotoshoot.  Foto's: Peter Goossens/N