Vandaag kondigt Sfinks aan dat onder andere Ky-Mani Marley, Clement Peerens eXplosition, Coely en Che Sudaka zullen optreden op het vierdaags gratis festival eind juli. Eerder maakte het festival al bekend het over een andere boeg te gooien. Zo werd onder andere een extra dag toegevoegd en is het gehele festival gratis.  

CPeX zal Boechout zondagavond op haar grondvesten doen daveren met hun Vlaamse rock. Van ‘wereldmuziek’ blijven ze liefst zo ver mogelijk vandaan. Zo zei Clement zelf onlangs nog in Belpop: ‘Wees nu eerlijk; wereldmuziek is muziek voor softies, voor theedrinkers, voor Steinerschoolfiguren ... .’


Voor koffiedrinkers is er Che Sudaka, mag er ook thee zijn? Deze Argentijnen en Colombianen kwamen Barcelona in 2000 binnen zonder papieren. Wat aanvankelijk begon als een keertje samen jammen op straat, is een ontmoeting met Manu Chao en meer dan duizend shows later, uitgegroeid tot dé ska-punk-mestizo-hiphop show bij uitstek. 

De Antwerps-Congolese revelatie van het jaar, Coely mag dan al een meisje in een mannenwereld zijn, ze is ook een beest op het podium en ongetwijfeld dé nieuwe hiphopster!

Verder kondigen ze Ky-Mani Marley op de affiche aandeze gooide na een sport- en acteercarrière gelukkig het roer om en stapte in de voetsporen van zijn vader. Roots-reggae meets urban, R&B en hiphop. Irie!