Op zaterdag 7 en zondag 8 april presenteren de verzamelde handelaars van Helemaal-Herentals hun vernieuwde Lenteshopping in het winkelcentrum. Ze organiseren in primeur open lucht modeshows op vier catwalks in de Zandstraat.  Dus niet meer in een centrale tent op de Grote Markt zoals de vorige jaren.

Er komen meer dan 75 modellen de nieuwe outfits voor de lente en de zomer voorstellen, van dames tot heren, tieners en kinderen. De dj's LM & JP en Benson ondersteunen het winkelen en flaneren met leuke beats.

De modeshows vinden het hele weekend doorlopend plaats tussen 13.30 en 16.30 uur. Op zondag zijn alle winkels open van 13 tot 17.30 uur. Paris Londres op de Grote Markt en Univers en BeShoes in de Bovenrij presenteren een modeshow in hun winkel.

Aan de zuidkant van de Grote Markt kunnen de kinderen zich naar hartenlust amuseren: een paardenmolen, een eendjeskraam, 3 reuze springkastelen... Zondag vanaf 15 uur vindt aan de noordkant van het marktplein het traditionele spel van de Roetaert plaats. Kinderen van 3 tot 11 jaar kunnen konijntjes vangen en prijzen winnen. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. Om 14 uur begint de kinderdisco.

De winkels die deelnemen aan de modeshow :  Avance, Belleville, Boetiek Monja, Boezé Fashion, Chic & Cosy, Dameskleding Delphine, Deborah Bijoux, Demolder Lingerie, Fred&Ginger, Geisha, Gerry Weber, Herenkleding Goris, Hunkemöller, La Sorella, Modiva, Optiek Smets, Originals, Passe Partout, Schoenen Snoeys, Vero Moda.

Tijdens de modeshow kan u genieten van live muziek van DJ's LM & JP.

Angeline Flor Pua, Miss België 2018, kan je zondag ontmoeten bij Paris Londres vanaf 14u tot 17.30u.

Foto Johan Temmerman/ NNieuws.