Op woensdag 26 juni gaat het Shopping Festival van start. Tot 29 juni kunnen shoppers en bezoekers hun hart ophalen in de Herentalse winkelstraten. Er valt heel wat te beleven. Zo komt professioneel stylist Lien Degol stijladvies en tips en tricks geven aan het publiek.

'U maakt zelfs kans op een persoonlijke restyling door Lien Degol', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'Er vallen ook Helemaal Herentals cadeaucheques en een elektrische fiets te winnen. Voor kinderen staan er een kermismolen en springkastelen en is er gratis grime. Er zijn foodtrucks en een autoshow. 's Avonds zijn er optredens. En uiteraard zijn er ook koopjes te jagen. Zo is er voor elk wat wils.

Op woensdag 26 juni zorgt Lien Degol voor de ideale shop-start. Zij zal 's namiddags stijladvies geven. Eén gelukkige kan een persoonlijke restyling winnen en krijgt Helemaal Herentals cheques om de nieuwe outfit meteen ook mee naar huis te nemen.

Wie in aanmerking wil komen, kan zich tot dinsdag 25 juni (middernacht) aanmelden via www.herentals.be/stijladvies. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 26 juni om 13.30 uur in het Zandpand (Zandstraat 25). Ook daar moet u aanwezig zijn om te kunnen winnen. Wint u het stijladvies niet, dan kunt u nog altijd Helemaal Herentals cheques winnen. Zo kunnen de tips en het deskundig advies van Lien Degol en van onze winkeliers meteen in de praktijk omgezet worden.

Naast deze wedstrijd staat er nog veel meer op het programma van het Shopping Festival. De zuidkant van de Grote Markt wordt en heus kinderdorp. Voor de jongsten is er een kermiskraam, gratis kindergrime en springkastelen.

Uiteraard ontbreken ijsje Baeten en de scouts en gidsen ook niet op het toneel. Op zaterdagnamiddag geeft de Herentalse hockeyclub Artemis initiaties en demo's in hun hockey cage. Ook kunt u, als u winkelt bij deelnemende Herentalse handelaars, een elektrische fiets van Fietsen Hendrickx en loopfietsjes van Limo & Co in de wacht slepen.

Op de Grote Markt zijn prachtige nieuwe auto's te bewonderen. Er zijn kraampjes, foodtrucks en optredens. Verder is natuurlijk het Zandpand ook het bezoeken waard. Deze winkel voor startende winkelconcepten opende onlangs de deuren.

Verder zijn er ook heel wat optredens. Op woensdag trekken van 16.30 tot 18.30u doedelzakspelers door de Zandstraat. Daarna kunt u afzakken voor dj's en live optredens aan Bar Bier. Op donderdagavond is er aan Key Music a capella muziek met Vane. In de Zandstraat spelen om 20.30 uur The Chalkheads. Vrijdagavond gaat het feest verder met Bed en Breakfast aan de Zuuten Inval en heerlijke paëlla (ook op zaterdag) in Vinterra. Afzakken kan dan naar de Open Air after-work party van Homahe.

Op zaterdag spelen van 14 tot 17 uur The New Blabbers bij De Zuuten Inval en om 18 uur Katrien Verlinden aka Sisterstereo bij Rij 62. The Chalkheads (19 uur) en The Legends (vanaf 21 uur) sluiten het Shopping Festival in stijl af', besluit de burgemeester. (mv)

Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.