Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Showreünie leerlingen Francesco Paviljoen “Den Howesmaaans”

Show kOsh

Op 1 mei vindt in de Kapel in de Wolstraat Herentals een merkwaardige reünie plaats.  Gretel Huysmans, kunstleerkracht aan het kOsh nodigt al haar voormalige studenten uit die ooit meeliepen in de legendarische modeshows van het Francesco Paviljoen.  Dat zijn er heel wat.  22 jaar, van 1990 tot 2012 vond deze show plaats. 

'Eerst kleinschalig in de turnzaal, daarna in de refter van de eerste graad om tenslotte te belanden in zaal ’t Hof', zegt Gretel.  

'Jaarlijks kon deze défilé  rekenen op meer dan 1000 belangstellenden.'

Den Howesmaaans, zoals Gretel onder haar discipelen genoemd wordt, droomt ervan haar leerlingen na al die jaren terug te ontmoeten en bij elkaar te brengen.  “De jaarlijkse Show bracht steeds het beste van mijn studenten naar boven.  Iedereen moest uit zijn comfortzone komen en zijn grenzen verleggen”, mijmert Gretel.

'De opdrachten waren multidisciplinair.  Niet alleen de kostuums waren de opdracht, ook het samenstellen van de muziek, de affiches, de choreografie en vaak ook de inleidende filmpjes als aankondiging van de acts. Rode draad in de opdracht was recyclage. 

In de jaren 90 een beetje “avant la lettre”.   Kleurrijke creaties werden gemaakt van  yoghurtpotjes, drankstopjes, rietjes, cd-doosjes, aardappelzakken… Te gek om op te noemen. Telkens met een thema waarin men de fantasie kon botvieren.

Op 1 mei neemt “Den Howesmaaans”, na 41 jaar,  afscheid van haar lesopdracht. Dit is de perfecte gelegenheid om de showbeesten nog eens samen te brengen, en de warme sfeer van weleer opnieuw te proeven.

Bij deze nog een oproep aan alle PUB-studenten tussen 1990 en 2012 om met elkaar af te spreken en in te schrijven  voor dit fantastisch initiatief. Afspraak aan de Kapel, vroeger De Voorzienigheid, op maandag 1 mei vanaf 15:30u

reünie show Gretel

reünie show Gretel

Show kOsh

Deel dit artikel