U bent hier

Shuttledienst tussen AZ Herentals en parking Netepark

Herentals | Neteland
09.10.2019 - 06.12u
Door: Herman Gezelle

Vanaf vandaag rijdt een pendelbusje tussen het AZ Herentals en de parking van het Netepark. Tijdens de werken aan het parkeergebouw zal het busje van maandag tot vrijdag, tussen 10 en 20 uur, mensen ophalen aan het Netepark, ze naar het ziekenhuis vervoeren en weer terugbrengen.

Door deze maatregel wil het ziekenhuis de hinder tijdens de werken beperken.

Het AZ Herentals bouwt sinds augustus een parkeergebouw op de vroegere bezoekersparking vooraan het ziekenhuis. Omdat tijdens de werken het aantal parkeerplaatsen beperkt is, is de personeelsparking (tussen zaal Nieuwland en het tankstation) vrij toegankelijk voor patiënten en bezoekers. Medewerkers van het ziekenhuis moeten gebruik maken van alternatieven.

'Sinds kort blijkt echter dat deze regeling niet langer volstaat', aldus Rudy Van Ballaer, algemeen directeur van het AZ Herentals. 'Om de overlast voor patiënten te beperken, maar ook om de verkeersdoorstroming in de straat te garanderen, hebben we beslist bijkomende maatregelen te treffen en een shuttledienst te organiseren van de parking van het Netepark naar het ziekenhuis en terug.

Op die manier kunnen patiënten en bezoekers gemakkelijk een parkeerplaats vinden en comfortabel naar het ziekenhuis geraken.'

Het pendelbusje rijdt van maandag tot vrijdag, van 10 tot 20 uur. Het busje rijdt voortdurend over en weer.

Bij vlot verkeer zal het elke 15 minuten aan de haltes passeren. De halte aan het Netepark bevindt zich aan de tijdelijke fietsenstalling. Het laatste vertrek is daar voorzien om 19 uur.

Aan het ziekenhuis bevindt de halte zich aan de rotonde voor het ziekenhuis. Daar is het laatste vertrek naar het Netepark voorzien om 19.45 uur. (av) Foto Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto