Dan toch een tricolore trui op het Boretti na-Tourcriterium in Herentals.

Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo , ook tweevoudig eindwinnaar van het puntenklassement in de Giro (2015 en 2016) rijdt mee. Net als meesterknecht Marcel Sieberg die André Greipel naar menige zege loodste. De deelnemerslijst van het Boretti na-Tourcriterium valt stilaan in een definitieve plooi.

Duitse inslag

 “Met de komst van Marcel Sieberg, krijgt het Herentalse criterium dit jaar een nadrukkelijk Duits tintje”, lacht voorzitter Charles Van de Wouwer. “Naast Kittel en Greipel is Sieberg bij kenners ook een grote naam. Sieberg is geen veelwinnaar. Maar de boezemvriend van Greipel die ook al vijf jaar bij het Belgische Lotto-Soudal rijdt, is in het peloton sterk gewaardeerd. Sieberg speelde bij veel spraakmakende overwinningen van Greipel een bepalende rol.”

Italiaan

“Ook op de komst van Giacomo Nizzolo zijn we zeer trots”, zegt PR-man Bart Timperman. “Met een Italiaans merk als hoofdsponsor, moet er altijd wat Italiaans bloed aan de start van ons criterium staan. En dan gaan we liefst voor het beste.

Dus halen we de nationale kampioen van Italië naar Herentals. De man kan trouwens ook al twee jaar op rij pronken met de rode trui in de Giro als eindoverwinnaar in het puntenklassement. Dat we op die manier ook iemand van het team Trek-Segafredo aan de start hebben, is daarmee mooi meegenomen.”

Lijstje namen

Hieronder vindt u de voorlopige deelnemerslijst voor donderdag 28 juli. Die is nog lang niet volledig. Maar toch nog eens alle lof voor Philippe Mariën en Erwin Vervecken die dit lijstje samenstelden.

De namen: Greg Van Avermaet, Marcel Kittel, André Greipel, Thomas De Gendt, Jan Bakelants, Giacomo Nizzolo, Wout Van Aert, Marcel Sieberg, Dimitri Claeys, Thomas Sprengers, Rob Peeters, David Boucher, Toon Aerts, Pelle Van den Bulck,

foto's: Nizzolo/Photo News/sponsored by H-Estate Herentals