U bent hier

Signalen kanker al jaren in ons lichaam voor eerste symptomen opduiken: "Veel kansen om mensen sneller te helpen"

Kempen regio | Neteland
08.02.2020 - 23.38u
Door: Herman Gezelle

Heel vroege tekenen van kanker zijn al jaren of zelfs decennia voor de diagnose aanwezig in onze cellen. Dat blijkt uit de grootste studie tot nu toe naar genetische veranderingen die ertoe kunnen leiden dat gezonde cellen kankercellen worden.

Daardoor moet het op termijn mogelijk worden om methodes te ontwikkelen die kanker al veel vroeger kunnen opsporen en behandelen.

Het zogenoemde Pan-Cancer Analysis of Whole Genomes-project is de meest veelomvattende studie naar de genetica van kanker tot nu toe. Meer dan duizend wetenschappers in verschillende teams uit 37 landen werkten er meer dan 10 jaar lang aan mee. Ze analyseerden de volledige genetische code van 2.658 tumoren en 38 kankertypes. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto