U bent hier

Sigrid Voorspoels schrijft boek ter gelegenheid Internationale Dag van het Geluk

Grobbendonk | Herentals
16.03.2015 - 09.33u
Door: Peter Caers

Vrijdag 20 maart is door de VN uitgeroepen tot de 'Internationale Dag van het Geluk'. Sigrid Voorspoels uit Bouwel draagt dit jaar haar steentje bij door de publicatie van haar boek 'Een waarde(n)vol geschenk/My best Practice', een boek dat bulkt van het geluk.

Over de auteur

Sigrid Voorspoels (°1970) beleefde haar gelukkige jeugd in Bouwel, het voor haar mooiste dorp van de Belgische Kempen. Vader was een trotse vrachtwagenchauffeur en enige kostwinner. Moeder een zorgzame huisvrouw. In dit gezin van 5 stond onvoorwaardelijke liefde centraal naast de waarden eerlijkheid en respect, verantwoordelijkheid, kwaliteit en ondernemerszin.

Sigrid studeerde na haar sociaal-technische opleiding af als regentes Huishoudkundige Wetenschappen. Haar eerste job was instructeur Professionele Schoonmaaktechnieken bij VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) en later bij ISS waar ze actief is sinds 1995. Vandaag werkt ze nog steeds bij ISS Belux als HR Project Coördinator waar ze in 2014 de erkenning kreeg van 'Geluksambassadrice'. Ze voelt zich echt thuis in dit wereldwijd dienstverlenend bedrijf mede omdat de bedrijfswaarden dezelfde zijn als haar levenswaarden.

In de loop der jaren ontdekte ze het grote belang van een goede innerlijke huishouding van de mens. Zelf kwam ze meerdere keren in contact met scheidingen, depressies, burn-outs, zelfmoorden, ... Ook over het kapitalisme was ze op vele momenten verontwaardigd. Geld kan zoveel kapot maken. Hierdoor zal ze steeds opkomen voor de meest kwetsbare mensen.

Samen zorg dragen voor de medemens én de maatschappij blijft haar drijfveer. Met haar eerste boek 'Een waarde(n)vol geschenk' wil zij haar ervaringen en inzichten delen met hen die op zoek zijn naar MEER geluk voor zichzelf of anderen. Want alleen gelukkige mensen kunnen zorgen voor een gelukkige(re) maatschappij waarin elk talent gewaardeerd wordt, zowel privé als professioneel!

Sigrid wil mee een antwoord bieden op de vraag: "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen hun talenten ten volle kunnen inzetten zodat iedereen én de samenleving er beter van worden." Ze hoopt dat de wereld meer zal luisteren naar verhalen van kleine garnalen. Ze gelooft in de kracht van empowerment, de kracht van elk individu.

Sigrid heeft 1 zoon met wie ze het geluk van de onvoorwaardelijke liefde dagelijks deelt.

Het boek 'Een waarde(n)vol geschenk/My best Practice' werd uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij Aspekt, telt 455 pagina's, en kost 22.95 euro. Het boek is te koop bij Standaard Boekhandel in Herentals.

imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto