U bent hier

SILA Westerlo naar 40-45: "Een beleving tot in elke vezel"

Neteland | Westerlo
18.03.2019 - 20.52u
Door: Mark Jaspers

Sinds de musical '40-45′ op 7 oktober 2018 in wereldpremière ging, breekt de spektakelvoorstelling alle records in Vlaanderen. Op het moment dat we dit schrijven staat de teller van het aantal verkochte tickets al ver voorbij de 565.000.

Enkele leerkrachten die de voorstelling tijdens de premièremaand al zagen, wisten meteen dat het voor alle leerlingen een must is om deze bijzondere show te zien.

"40-45 is een grensverleggende productie van wereldniveau." Leerkracht Robin Peeters vult verder aan: "Niet alleen is deze voorstelling bijzonder spectaculair, maar het verhaal is tegelijk erg indringend.

De voorstelling houdt onze maatschappij een spiegel voor. Hoe gaan we om met de huidige problematieken waar onze samenleving mee worstelt? Trappen we in de val van het plat populisme en gaan we opnieuw op zoek naar uitersten in onze ideeën? '40-45′ is daarom een belangrijke voorstelling.

Om het besef nog eens aan te wakkeren over de gevaren van extreme ideeën, massabeïnvloeding en de haat ten opzichte van hele bevolkingsgroepen."

Onlangs gingen alle leerlingen en leerkrachten van de SILA Middenscholen van Westerlo en Oosterwijk naar het Studio 100 Pop-up Theater. Om de leerlingen goed voor te bereiden op de voorstelling, werd de gewone lesdag vervangen door een heuse '40-45′-dag.

In de voormiddag werd zo iedereen klaargestoomd voor de show aan de hand van filmpjes, een presentatie en een klasquiz. 's Middags bracht de indrukwekkende buscolonne – maar liefst 15 stuks! – de 861 leerlingen en leerkrachten naar Puurs.

De leerlingen werden overdonderd door de spectaculaire twee uur durende voorstelling. Na afloop was iedereen – sommigen pinkten zelfs nog een traantje weg – laaiend enthousiast.

97% van de leerlingen en begeleiders gaven de voorstelling zelfs meer dan 8/10. Voor 84% van de aanwezigen is het zelfs zo dat ze door de musical '40-45′ meer zin hebben gekregen om meer naar het theater te gaan.

Of om het met de woorden van een leerling te zeggen: "Als mijn mama of papa straks vraagt hoe de musical was, dan ben ik nog tot morgenvroeg bezig!"

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto