Om hun gemeenschapsgevoel extra aan te wakkeren, organiseert de SILA Middenschool Westerlo jaarlijks een solidariteitsproject voor de leerlingen van het tweede jaar B-stroom.

Tijdens één van de vele waardevolle projecten gingen de leerlingen aan de slag voor Natuurpunt Westerlo. De leerlingen bouwden eigenhandig een 25-tal nestkastjes.

Deze werden door enkele leerlingen en leerkracht Jonas Van de Sande overhandigd aan Danny Mattheussen van Natuurpunt: "Deze nestkastjes komen momenteel erg goed van pas! Ze zijn bovendien ideaal om de pimpelmees en de koolmees in te huisvesten."

Een aantal huisjes worden geplaatst op de SILA Middenschool Westerlo zelf, maar het merendeel is ondertussen al in Westerlo te bewonderen. Na nog een schilderbeurt werden de kastjes opgehangen in het natuurgebied Rothoek-Kwarekken, vlakbij de wandelpaden, wachtend op pimpelmezen en koolmezen.

"Hopelijk heeft dit ook effect op de processierupsen op de eiken, aangezien deze rupsen een lekkernij zijn voor de mezen. Het is een ideale natuurlijke bestrijding van deze vervelende beestjes," vult Danny Mattheussen verder aan.

De nestkasten werden eveneens opgenomen in het monitoringsprogramma van het natuurgebied.