Op zaterdag 11 januari luiden Sinfonia Heist vzw en de Gemeentelijke Academie Muziek-Woord-Dans i.s.m. CC Zwaneberg het nieuwe jaar in. Die avond kan u in de Schouwburg van het Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg genieten van een stijlvolle avond in Nieuwjaarssfeer.

Naast de solisten, de sopraan Joke Cromheecke en bariton Joris Derder zetten ook de leerlingen klassieke en hedendaagse dans van de Academie hun beste beentje voor. Daarnaast hoort u ook het Vocaal Ensemble van de Academie aan het werk.

De algemene leiding is in handen van André Walschaerts die samen met het Diamond Symphonic de solisten, dansers en het publiek meeneemt op een muzikale reis naar het adembenemende Wenen.

Er staan weer schitterende pareltjes op het programma. Prachtige walsen, polka's, marsen... van o.a. Johann Strauss en Franz Lehar. We horen ook fragmenten uit de meesterlijke opera/musical "Porgy en Bess" van George Gershwin.

Een onvergetelijke avond en het perfecte begin van het Nieuwe Jaar! Prosit!

Dit Galaconcert gaat door op 11 januari 2020 om 20.00 uur in CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg.
Tickets en info: tel 015/25.07.70 en on line via www.zwaneberg.be.
Tickets in voorverkoop aan 20 Euro.

Kerst-op-'t Goor 2019

Voor een volle Sint-Alfonsuskerk werd 2019 afgesloten met een enig mooi en sereen kerstconcert.

Het Vocaal Ensemble, voorbereid door Lydia Van den Berckt, bracht enkele prachtig uitgevoerde a capellakoorwerken uit het rijke kerstrepertoire.

De sopraan Anneke Luyten ontroerde met haar interpretatie van o.a. "De Ave Maria" van Robert Stolz. Het geheel werd orkestraal ondersteund door het Diamond Chamber Orchestra o.l.v. André Walschaerts.

Het concert werd besloten met enkele mooie kerstliederen, bewerkt voor meerstemmig koor en kamerorkest. Met als bisnummer het wellicht mooiste en meest ontroerende kerstlied ooit geschreven- "Stille Nacht" - eindigde het concert in een ingetogen kerstsfeer.