De verste verplaatsing van het seizoen bracht de klokkenververs naar Sint-Amands. Met een zeer onvolledige ploeg (Detlef met een hersenschudding, Maarten met een gekloven wenkbrauw, Steven mee met de b-ploeg) wisten we dat dit geen eenvoudige opdracht zou worden.

Gelukkig was kapitein Tom Van Beeck voor de eerste keer dit seizoen inzetbaar.  Het eerste kwart verliep gelijkopgaand, toch wisten de blauwen een voorsprong van 5 punten bij mekaar te sprokkelen.

Een defensief zeer sterk tweede kwart leverde een 16-punten voorsprong op bij de rust.  Wanneer Brent in het begin van het derde kwart geblesseerd uitviel, even later gevolgd door Lowie, had Herentals nog eens 2 mannetjes minder in de rotatie. Gevolg was dat de thuisploeg naderde tot op 9 punten.

Het vierde kwart wist HBBC het hoofd koel te houden en de belangrijke punten te pakken.

Kwart 1: 14-19; Kwart 2: 6-17 (rust: 20-36); Kwart 3: 21-14 (41-50); Kwart 4: 12-19 (einde: 53-69)

Streden voor de overwinning: Floris Coninckx; Tom Thys; Jan Helsen: 4; Brent Laeremans: 2; Lowie Van Akoleyen: 10; Ewald Vanderveken: 10; Tom Van Beeck: 12; Vincent Verbeeck: 29; Sam Stickens: 2.

Volgende week (13.10) verwacht HBBC in De Vesten Willebroek. Een ploeg die net zoals Phantoms Boom nog geen steek liet vallen dit seizoen. Raf Michiels/ Nnieuws