Het Federaal Kenniscentrum Gezondheid meldde recent dat er zowel voor moeder als kind risico's zijn verbonden aan het toepassen van keizersneden. Met een laag keizersnede percentage van 16% positioneert het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel zich bij de vijf beste Vlaamse ziekenhuizen.

Een keizersnede blijft noodzakelijk indien de gezondheid van de moeder of het kind in gevaar is. Jaarlijks sterven immers bijna 6 op 1000 kinderen rond de bevalling in Vlaanderen.

In het Sint-Dimpna Ziekenhuis wordt steeds weloverwogen beslist wanneer een keizersnede al dan niet aangewezen is. In de afgelopen twee jaar overleefden alle kinderen bij de geboorte. Deze voortreffelijke geboortecijfers tonen dat het ziekenhuis steeds de beste zorgen tracht te leveren.

Enkel wanneer dit medisch aangewezen is wordt voor een keizersnede gekozen. Een 'ideaal' aantal verantwoorde keizersneden is niet aan te geven, maar met de uitstekende overlevingscijfers bij de geboorte komt het Sint-Dimpna Ziekenhuis wel erg dicht in de buurt.