Tot en met 30 september kun je een bezoek brengen aan twee van de mooiste kerken van de Kempen: de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Amandskerk. Ontdek op eigen houtje de pracht en praal van deze monumenten.

Of heb je liever een woordje uitleg? In de Sint-Amandskerk wacht een gids je elke laatste zondag van de maand op om 14 uur voor een begeleid bezoek. Rondleidingen voor groepen zijn mogelijk na reservatie bij de dienst toerisme.

Als er twee gebouwen het centrum van Geel domineren, dan zijn het wel de Sint-Dimpnakerk op het Sint-Dimpnaplein en de Sint-Amandskerk op het marktplein. Aan beide kerken is een rijke geschiedenis verbonden en ze verbergen een prachtig interieur.

De Sint-Amandskerk is open in de namiddag van 14 tot 17 uur op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en in de voormiddag tijdens de marktdagen dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur. De Sint-Dimpnakerk kun je bezoeken dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Met de gids op zoek naar kerkschatten

Elke laatste zondag van april tot en met september kun je onder leiding van een stadsgids een bezoek brengen aan de Sint-Amandskerk. Deze gratis rondleiding start stipt om 14 uur. Op zondag 29 april vindt de eerste rondleiding plaats. Inschrijven is niet nodig. Voor groepen is een begeleid bezoek aan beide kerken mogelijk. Wil je hierover meer info of reserveren? Neem dan contact op met de dienst toerisme en stadsanimatie.

Viering Sint-Dimpna op 15 mei

Traditiegetrouw eren de Gelenaars op 15 mei hun patroonheilige Sint-Dimpna. In de Sint-Dimpnakerk staat om 10 uur een misviering gepland en om 11 en 14 uur kun je die dag deelnemen aan een gratis rondleiding met een stadsgids. De gids besteedt meer aandacht aan de vijf kunstwerken opgenomen in de Vlaamse Topstukkenlijst, het praalgraf en de rituelen van de Dimpnaverering.