Gloednieuwe buitenverlichting zet de Sint-Dimpnakerk letterlijk in de schijnwerpers. Er is gekozen om duidelijke accenten te leggen, onder meer op de terrassen en de unieke waterspuwers.

De glasramen worden van binnenuit verlicht met een prachtig resultaat als gevolg. Aan het kerkhof vinden intussen ook restauratiewerken plaats.
Binnen- en buitenverlichting

Voor de verlichting van de Sint-Dimpnakerk koos de stad om meer accent te leggen op de details van het imposante gebouw, zoals de terrassen en waterspuwers die elk uniek zijn. De grote toren is egaal uitgelicht met drie grote spots op afstand en verlichting van de galmborden op het dak.

De toren met de donkerrode baksteen krijgt een warmere lichtkleur en de overige lichtere gevels een koudere lichtkleur. Zo ontstaat er een natuurlijker kleureffect op de gevels van de kerk. De glasramen van de vijf straalkapellen achter het altaar worden van binnenuit verlicht.

Restauratie kerkhof

Het Sint-Dimpnakerkhof telt meer dan 40 gietijzeren kruisen, wat erg uitzonderlijk is. Doorheen de jaren heen zijn ze sterk aangetast door roest. De stad besloot de kruisen in hun geheel te restaureren, bij een deel ervan is dit ondertussen al gebeurd.

Daarnaast is er ook beslist om geen graven meer te ontruimen op deze begraaf-plaats.