Vrijdagochtend kreeg klas 1B NV C (1e beroeps nijverheid C) in de Peperstraat de Sint en de Pieten op bezoek. 

De leerlingen hadden een mooie brief samen hun klaslerares Marie-Paul Volders geschreven. Alle leerlingen van de Peperstraat hebben wat lekkers gekregen. 1B NV C heeft wat extra gekregen onder de vorm van een reuzegrote speculaas en marsepein. Hiervoor heeft de Sint de hulp ingeroepen van in de bakkersafdeling van de hotelschool van Kogeka. 

'Dag Sint-Nicolaas

Deze brief is van 1 B NV C. Wij zijn de fijne klas van mevrouw Volders, maar dat weet u natuurlijk wel, lieve Sinterklaas.

Wij hopen dat alles in orde is met u en de Pieten, want heel Nederland ging in discussie over jullie. Volgens ons is Sinterklaas een kinderfeest waar een echte ZWARTE Piet bij hoort. Breng je helper(s) dus gerust mee naar onze school.

Nu zullen wij even vertellen wat er op ons verlanglijstje staat. ’t Is niet zo veel hoor! Wij zouden graag muziek hebben op de speelplaats en kan u er niet voor zorgen dat we op de eerste schooldag na een lang weekend of vakantie geen toetsen krijgen? Zou u ook eens aan onze directeur willen vragen of we in de zomer niet buiten mogen eten? Een picknickje in De Bogaard zou natuurlijk toppie zijn. Natuurlijk hebben wij ook graag veel snoep en (een beetje) fruit.

Nog 25 dagen en dan bent u jarig. Dan komt u bij ons langs, joepie!

Beste Sint, zal u eraan denken dat wij altijd goed ons best doen op school?

Daaaaag Sint,

1 B NV C.'

Foto Nicole Boonen / Nnieuws.