Voor de derde wedstrijd van de competitie mochten WEK Loenhout bij de heren en Balen bij de dames naar de hel van Herentals afzakken.

Zowel dames 1 en heren 1 tot hiertoe nog ongeslagen en aan kop in de rangschikking, het beloofde weer een zinderende avond te worden.

Heren 1 startte zeer sterk met een drietal bloks van Senne Van Houdt. WEK wist geen antwoord bij elkaar te volleyballen en Herentals stoomde in een rotvaart door naar eerste setwinst.

Nagenoeg geen vervanging naar set 2 toe. Vincent Maes (de Luftwaffe) klopte weer enkele bommetjes bij elkaar door het midden. Maarten Van Dam wist samen met Michal Gebus de punten tegen de grond te kloppen van op de hoek, dit alles dankzijj prachtige stops van Jonas Peeters en Lars Leysen. Michael Van Grieken die wist dan weer het hoofd koel te houden en zijn aanvallers meermaals zonder blok te zetten.

Op het einde van set 2 mocht Ben Cloots nog even laten zien waarom de concurrentiestrijd in het midden nog steeds niet gestreden is. Enkele goeie bloks en ook van hem enkele welgeplaatste bommen en de 2-0 stond op het bord. Intussen tekenden de dames een 1-1 stand op het bord.

In set drie mocht Michiel (Chelle) Bouwen aantreden. Met enkele discutabele beslissingen van beide arbiters werd het toch nog even warm, want WEK wist zo waar voor te komen. Maar nadat de verhitte gemoederen toch weer wat afgekoeld waren kon Sint-Jan op de juiste moment een kloof op het bord ballen en WEK was een vogel voor de kat.

Wibren (Wibo) Marivoet mocht dan nog een SUPER wissel noteren, met een niet te stoppen opslag en direct een fantastische pas aan "Setter Michael Van Grieken". De drie nul was zo een feit. De derde uit de stand WEK mochten afdruipen richting het verre Loenhout. Op zondag kwam dan nog het goede nieuws dat titelkandidaat Lier zijn wedstrijd tegen Beerse verloren had, waardoor de Jannekes nu alleen aan kop staan met welgespeelde 12/12 punten.

Dames 1 die mochten onder luid geroep van de supporters een 3-2 winst noteren en blijven zo dus ook de rangschikking aanvoeren.

Ook heren 2 wist zijn eerste winstmatch te noteren in de tempel van Nijlen.

Volgende week treedt heren 1 aan op zondag om 16.00u in De Capenberg Borsbeek tegen Oxaco.

Supporters op post!

verslag: Maarten Pieters/Sint-Janskring/Nnieuws.be