Een goed gevulde sporthal de Vossenberg, zo begon SJK aan zijn tweede competitiematch van het seizoen tegen Mendo Booischot. Het beloofde een wervelende wedstrijd te worden, Mendo zinde noch op wraak na het verlies in de finale van de beker het voorbije seizoen. De Sint-Jannekes startten ietwat zenuwachtig aan de partij en zag Mendo al snel het voortouw nemen. Booischot profiteerde van een aantal positionele fouten en servicemissers bij Herentals. Coach Pieters probeerde nog het tij te keren met een tactische wissel maar dit mocht niet baten: 0-1 Booischot.

In de tweede beurt een veel scherper Sint-janskring. Verdedigende acties stapelden zich op tot grote frustratie van de bezoekers. Blokkerend kreeg Booischot geen vat op het aanvallend werk van de ingevallen Maarten Van Dam. De bezoekende aanhang ging de agressieve toer op, met veel persoonlijk gerichte uitspraken naar de scheidsrechter en spelers toe. Herentals reageerde subliem door de set overtuigend naar zich toe te trekken. 25-14

Set 3 gaf een gelijkaardig beeld. Een scherp spelend SJK wendde de Booischotse aanvallen af en boog het meerendeel van de rally's om in eigen voordeel. Defensieve uitblinkers zoals Jonas Peeters, Michael Van Grieken en Lars Leysen maakten het makkelijk voor eigen team. 2-1 Herentals.

In de laatste set maakte Sint-janskring het zich moeilijk door een aantal individuele fouten. Verdedigend acteerde het met dezelfde scherpte maar nu kwam het minder snel tot scoren.
Een goed geplaatste time-out met de juiste tactische richtlijnen bracht rust en Herentals ging in de achtervolging. Bij 20-20 speelde SJK het meest mature volleybal en hield met de laatste set de 3 punten thuis.

Dames winnen met 3-0

Nadat dames 1 op zaterdag ook al het 1-reeks hoger spelende geel-zwart Wijnegem met 3-0 opzij wist te zetten lijkt Sint-Janskring Herentals de juiste schwung gevonden te hebben voor een zinderend seizoen. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in de Vossenberg.

verslag: Maarten Pieters/Sint-Janskring/Nnieuws.be