In de Beker van Antwerpen kon Sint-Janskring de Nijlenaars niet verrassen. De ongeslagen leider uit 1e provinciale haalde het uiteindelijk moeizaam.

Beker van Antwerpen: St Janskring H1 - FH Nijlen: 1 - 3

Met een zo goed als complete ploeg voor het eerst dit seizoen werd er niet teveel verwacht tegen de leider in eerste provinciale. Zonder één set te verliezen staat Nijlen autoritair aan kop.

De eerste set zat er het respect voor de tegenstander nog wat in, die ook zeer secuur en bijna foutloos acteerde. De twee punten voorgift waren is set 1 snel weg, en 18-25 was het resultaat met degelijk weerwerk van Herentals.

Voor een goed opgekomen publiek liet St janskring dan toch zien dat het seizoen nog moet starten voor hen, nu ze compleet zijn. Tot 22-22 bleef alles in evenwicht, enkele domme fouten leiden tot 23-25. Het entousiasme bleef echter, en in set 3 werd direct een mooie kloof uitgebouwd, 5 -0. Nijlen liet echter niet begaan en de set werd een ware thriller waarbij zelfs het 'koele " Nijlen de zenuwen even niet meer de baas kon en enkele giftige opmerkingen richting thuisploeg stuurde. Tot 31-31 kregen  beide ploegen kansen om het uit te maken, dan trok Herentals toch de set naar zich toe, 33-31 en meteen de eerste verliesset voor de bezoekers dit seizoen.

Geprikkeld kwam Nijlen de vierde set op het veld met de bedoeling de wet te dicteren. Maar weer speelde St. Jan mee tot 20-20, tot frustratie van enkele bezoekers, die nu echt wel lawaaierig begonnen te acteren. Met enkele knappe aanvallen trok Nijlen dan toch de winst naar zich toe.

Goeie ploeg, maar zeker ook een sterke thuisploeg vandaag, die nu ook vooruit kunnen gaan kijken. Volgende zaterdag komt Edegem op bezoek in de Vossenberg om 20.00u, een ploeg met enkele ex-ligaspelers. Spektakel gegarandeerd dus....

Verslag : Gert Janssens