Sint-Janskring kreeg in elke set 6 punten voorgift tegen VC Zoersel. De thuisploeg speelde maakte mede daardoor het de bezoekers knap lastig.

St-Janskring -VC Zoersel: 0 - 3

Setstanden: 22-25, 17-25, 25-27

Voor de Beker van Antwerpen mocht St Janskring H 2e Prov het opnemen tegen VC Zoersel, leider in Liga B. Zoersel was de avond ervoor door VC Lendelede uit de Beker van Belgie geknikkerd en besteed dus wat meer aandacht aan de beker van Antwerpen. St Janskring begon, buiten Jeroen die met gordelroos buiten strijd was, compleet aan de wedtrijd.

Met Bart Verdonck aan de pas, die tijdens een langere afwezigheid van Jorrit de ideale "stand in" was, bleef Herentals meespelen tot 16-16. Een versnelling van Zoersel was voldoende om de thuisploeg met 25-22 te laten draaien. Set 2, met Beau "Belgians got talent" Valgaeren op oposite positie werd beter afgewerkt, maar met 6 opslagmissers kan een set nooit gewonnen worden.

Alle thuisspelers hebben hun duit in het zakje gedaan, set 3 start terug met de ploeg van set 1 en tot 25-25 blijft Herentals met vechtvolley naast Zoersel. Een mistatsten in receptie breng de bezoekers op matchbal, en uiteindelijk gaat set 3 en de wedstrijd verdiend naar Zoersel. St janskring liet alleszins een niveau zien dat beloofd voor de volgende competitiewedstrijden.

Volgende zaterdag, 27 oktober, ontvangt het Rijkevorsel om 20.00u in de Vossenberg.