Op de vooravond van de Italiaanse eetdag mochten de heren 1 van Sint-Janskring naar het verre Hoogstraten hun wedstrijd gaan afwerken.

De dames 1 die reden dan weer naar Mechelen.

Heren 1 begon sterk aan de wedstrijd en kon Gelvoc kansloos opzij zetten.

In set 2 zagen we, net zoals de voorbije week, een verbeten en beter spelende tegenstander die via enkele schermutselingen duidelijk geprikkeld waren. De bordjes kwamen weer in evenwicht. Alles was dus te herdoen.

Set drie was een dubbeltje op zijn kant, maar via goeie invalbeurten van Wibren (Wibo) Marivoet en Michal (Polska) Gebus konden de jannekes aan het langste eind trekken.

Michael (Pasmans) Van Grieken die nog in set 3 de setbal in ace serveerde mocht in set 4 zijn service reeks verder zetten. Michiel (Chelle) Bouwen kon de ploeg een duwtje in de rug geven met het betere receptiewerk. Waarna wederom Michael de matchbal in ace kon serveren.

Er is duidelijk terug werk aan de winkel, maar toch een dikke proficiat met deze 21 op 21 punten.

Dames boven

Dames 1 die hebben hun leidersplaats bestendigd met een 2-3 winst tegen Mavoc. Bianca mocht aantreden als setter en heeft dit duidelijk met verve vervult.

Ook voor dames 2 een dikke proficiat. De ploeg van Jef Huyskens wint ook week na week. Zij staan ondertussen ook al enkele weken op de 1e plaats in de rangschikking.

Volgende week kan heren 1 een gouden zaak doen in het klassement door zaterdag om 20.30h in Lier te gaan winnen.

Lier staat nog steeds, net als Mendo Booischot, geseind als gedoodverfde titelkandidaat.

Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

verslag: Maarten Pieters/Sint-Janskring/Nnieuws.be