U bent hier

Sint-Jansstraat wordt schoolstraat

Herentals
25.10.2019 - 10.06u
Door: Herman Gezelle

'Om de verkeersveiligheid in de Sint-Jansstraat te verbeteren, beslist de stad om van deze straat een schoolstraat te maken', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).

'Dat gebeurde in overleg met de nabijgelegen kOsh-scholen. In een schoolstraat mag de straat bij het begin en het einde van de schooldag voor een korte tijd enkel gebruikt worden door fietsers en voetgangers.

Zo kunnen ze op een veilige manier op school aankomen of weer vertrekken naar huis.

In verschillende andere schoolomgevingen (zoals de Wijngaard, (W)onderwijs, ...) wordt het systeem van de schoolstraat al met succes toegepast.

Op maandag 4 november start een proefperiode in de Sint-Jansstraat.

De schoolstraat geldt
• bij het begin van de schooldag van 8.15 uur tot 8.30 uur
• bij het einde van de schooldag van 15.35 uur tot 15.50 uur (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en van 12.05 uur tot 12.20 uur (op woensdag).

De stad vraagt aan de leerlingen en het personeel van de scholen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen.

Wie toch met de auto komt, kan parkeren op de parkeerterreinen van Carrefour of Aldi aan de Noorderwijksebaan.

Deze bevinden zich op twee minuten wandelen van de schoolomgeving. Het stadsbestuur dankt Carrefour en Aldi om mee te werken aan een veilige schoolomgeving door hun parkeerterreinen ter beschikking stellen.

Eind december loopt de proefperiode af en wordt de schoolstraat geëvalueerd. Hebt u opmerkingen, verbetersuggesties, positieve of negatieve reacties over de schoolstraat, bezorg ze dan aan het stadsbestuur via info@herentals.be.'

Op de foto : burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) - Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto