U bent hier

Sint-Jozefinstituut 5e Geelse school die op drugs gecontroleerd wordt

Geel | Kempen regio
19.11.2014 - 14.13u
Door: Herman Gezelle

Om het drugsbeleidsplan kracht bij te zetten, vroeg het Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee (KOGEKA) de politie om drugscontroles uit te voeren op de verschillende vestigingsplaatsen. Vandaag kwamen de departementen Mechanica – Elektriciteit en Hout – Bouw van het Sint-Jozefinstituut aan bod. Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, het maakt deel uit van het drugsbeleidsplan.

Resultaten actie

In totaal controleerden politieagenten 140 leerlingen uit negen klassen op drugsbezit. Bij geen enkele leerling werd er drugs aangetroffen. Ook alle ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor leerlingen werden gecontroleerd.

De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie. De actie verliep erg vlot en duurde in totaal een uur. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deed beroep op hun federale collega’s en zette ook twee drugshonden in.

Drugsbeleidsplan KOGEKA

KOGEKA heeft een recent drugsbeleidsplan voor de hele scholengemeenschap. Dit kwam tot stand in samenwerking met de drugshulp- en preventiedienst van de stad Geel. Naast preventieve acties om drugsgebruik onder de leerlingen te voorkomen en begeleiding voor leerlingen die hun drugsgebruik willen aanpakken is er ook een begrenzend luik in dit plan.

In dit laatste deel staat beschreven dat drugs niet getolereerd worden en welke stappen de scholengemeenschap zet wanneer er drugsgebruik wordt vastgesteld. Vernieuwend in dit luik is dat de scholengemeenschap de politie kan vragen om een drugscontrole in hun scholen te doen.

Vroegere controles

We hebben al vier controles achter de rug namelijk Sint-Dimpnacollege, Sint-Maria-Instituut en tweemaal het Sint-Jozefinstituut.  

De eerste keer kwam het DBSO (Deeltijds Beroepsonderwijs) van deze school aan bod, de tweede keer het departement Landbouw en Voeding. Vandaag was het de beurt aan de twee overgebleven departementen, namelijk Mechanica – Elektriciteit en Hout – Bouw.  Foto archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto