Dinsdagvoormiddag 6 december komt de sint vlak voor hij weer naar Spanje vertrekt op bezoek in GBS De Schans in Veerle-Laakdal.

Verloop

Klungelpiet komt bij de start van de school vertellen dat hij een grote fout gemaakt heeft. In plaats van de gemeentelijke school heeft de Piet de gemeentelijke sporthal doorgegeven aan de sint. De leerlingen verzamelen tegen 9u15 aan de gemeentelijke sporthal om de sint op te wachten. De sint komt niet langs de verwachte weg, maar komt per helikopter aan op het grasveld achter de sporthal!

Na aankomst krijgen de leerlingen een hindernissenparcours voorgeschoteld dat ze als volwaardige pieten tot een goed einde zullen brengen. Voorts kregen de leerlingen afgelopen donderdag het bezoek van Zwarte Piet in de klas. Die had een opdracht bij zich die de leerlingen dinsdag aan de sint zullen voorbrengen (dansje, lied, knutselwerk,….). In ruil krijgen de kinderen uiteraard lekkers en een mooi cadeau van de sint.

Noodprogramma

Ook vorig jaar was dit het opzet, maar kon dit opzet niet plaatsvinden door de dichte mist. Als noodprogramma staat er enkele paarden met een koets klaar die de sint en de pieten tot bij de kinderen brengen. Dit jaar wordt geen mist aangekondigd, dus hopen we dat de helikopter wel tot in Veerle geraakt.