U bent hier

Sint-Maria-Instituut 6e Geelse school die op drugs gecontroleerd wordt

Geel
21.01.2016 - 13.21u
Door: Herman Gezelle

Om het drugsbeleidsplan kracht bij te zetten, vroeg het Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee (KOGEKA) de politie om drugscontroles uit te voeren op de verschillende vestigingsplaatsen. Vandaag kwamen de tweede- en derdegraadsstudenten van het Sint-Maria-Instituut aan bod. Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, het maakt deel uit van het drugsbeleidsplan.

Resultaten actie

In totaal controleerden politieagenten 76 leerlingen uit zeven klassen op drugsbezit. Bij geen enkele leerling werden er drugs aangetroffen. Ook alle ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor leerlingen werden gecontroleerd. In de toiletten werd één gebruiksklare joint aangetroffen. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie.

De actie verliep erg vlot en duurde in totaal twee uur. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deed beroep op hun federale collega's en zette ook twee drugshonden in.

Drugsbeleidsplan KOGEKA

KOGEKA heeft een drugsbeleidsplan voor de hele scholengemeenschap. Dit kwam tot stand in samenwerking met de drugshulp- en preventiedienst van de stad Geel. Naast preventieve acties om drugsgebruik onder de leerlingen te voorkomen en begeleiding voor leerlingen die hun drugsgebruik willen aanpakken is er ook een begrenzend luik in dit plan.

In dit laatste deel staat beschreven dat drugs niet getolereerd worden en welke stappen de scholengemeenschap zet wanneer er drugsgebruik wordt vastgesteld. Vernieuwend in dit luik is dat de scholengemeenschap de politie kan vragen om een drugscontrole in hun scholen te doen.

Vroegere controles

Politie heeft 5 controles achter de rug namelijk Sint-Dimpnacollege, Sint-Maria-Instituut en driemaal het Sint-Jozefinstituut.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto