Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sint-Martinusparochie Olen zamelt winterkledij in

Olen Postelhoef

Veel mensen zien de winter angstig tegemoet, omwille van de hoge energiekosten. Ook voor Oekraïense vluchtelingen, die vaak in de zomer toegekomen zijn, is de komende winter een bron van zorgen.

Het parochieteam van Sint-Martinus-Olen zamelt winterkledij in tot 11 november, de feestdag van Sint-Martinus, die zijn mantel deelde met een arme. De kledij zal verschillende bestemmingen krijgen.

Vluchtelingen

Marleen Gebruers, voorzitter van Samana: “Wij hebben al enkele keren met een grote groep zieken en ouderen van onze parochie voor een vakantieweek verbleven in Seniorenhotel De Postelhoef in Luyksgestel, net over de Nederlandse grens. We hebben een zeer goed contact met de eigenaars van dat hotel.

Op dit ogenblik verblijven daar 70 Oekraïense vluchtelingen. Mannen en vrouwen tussen 14 en 50 jaar oud.”

Veel van deze vluchtelingen zijn voorlopig tewerkgesteld in firma’s en tuinbouwbedrijven in de omgeving van Luyksgestel. Vaak is er evenwel een vervoersprobleem en daarvoor heeft de Sint-Martinusparochie al flink wat hulp geboden. Gebruers: “Na een oproep in onze parochie hebben we tot nu toe al 22 fietsen naar De Postelhoef kunnen brengen. Die zijn heel welkom als vervoersmiddel voor de vluchtelingen, van en naar het werk.”

Winterkledij

Nu roept het parochieteam op om winterkledij binnen te brengen. Diaken Cis Marinus: “Het gaat dan uiteraard om warme broeken, truien, sokken, jassen, mutsen, handschoenen en dergelijke. Ook winterschoenen zijn heel welkom.

Gebruers: “We zoeken vooral ook grote maten, want tussen de mannelijke vluchtelingen zijn er heel wat met een grote gestalte.” De kledij die niet van pas komt in De Postelhoef, zal bezorgd worden aan andere mensen die er behoefte aan hebben.

Inzameling

De winterkledij kan binnengebracht worden in de kerk van Sint-Martinus Olen:  - op zaterdag van 17.00 uur tot 19.00 uur (om 18.00 uur is er een eucharistieviering) -- op zondag van 9.30 uur tot 11.30 uur (om 10.30 uur is er een woord- en communiedienst).

De binnengebrachte kledij dient uiteraard in goede staat te zijn, proper en netjes opgeplooid. Zakken die gevuld zijn met versleten kledij, worden niet aanvaard. De actie eindigt op 11 november, de feestdag van Sint-Martinus. Je kan ook een financiële bijdrage overmaken op het rekeningnummer BE27 0015 0982 2073 van Parochie Sint-Martinus-Olen, Herentalseweg 1a, 2250 Olen. Er wordt dan voor gezorgd dat daarmee de meest noodzakelijke winterkledij aangekocht wordt

Vierde keer

Marleen Gebruers: “Dit is al de vierde inzameling die we organiseren op vrij korte tijd. We beseffen dat maar al te goed. Maar we weten dat de nood hoog is, zowel in De Postelhoef in Luyksgestel als bij mensen hier dicht bij ons.

Eens te meer willen we met onze Sint-Martinusparochie tonen dat we voluit geloven in hetgeen de Franse bisschop Jacques Gaillot ooit schreef: “Als de Kerk niet dient, dient zij tot niets.” We zijn ervan overtuigd dat weer heel wat mensen hun goed hart zullen tonen en dat ook deze inzameling een succes wordt.”  Foto: hotel De Postelhoef/rr.

Herentalseweg 1a, Olen, België

Olen Postelhoef

Deel dit artikel