De voorbije maanden werd, dankzij ruime subsidies van de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en het stadsbestuur, de beveiligingsinstallatie in de Bovenkerk grondig vernieuwd. In dat kader was het ook mogelijk om onder leiding van de dienst Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid in de oude sacristie een schatkamer in te richten en de presentatie van een aantal kunstwerken in de kerk gevoelig te verbeteren.

Ongeveer gelijktijdig werden ook twee grote schilderijen van de zeventiende-eeuwse meester Artus de Bruyn gerestaureerd met een provinciale toelage.

Feestzitting

Om dat alles te vieren wordt op zaterdag 28 juni om 15u een feestzitting gehouden. Twee sprekers zullen daar het woord voeren. Marc Mees, erfgoedadviseur van de provincie Antwerpen; zal de zilverschat van de Sint-Waldetrudiskerk toelichten en restaurateur Etienne Mahieu zal uitleg geven over de twee behandelde schilderijen.

Alle belangstellenden zijn welkom. Na de zitting is er gelegenheid tot napraten in de raadzaal en de tuin van de oude dekenij.   De schatkamer kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de kerk, van woensdag tot en met zondag, van 14 tot 17 uur, tot einde september.