Enkel maar blije gezichten vanmorgen op de rode loper bij drive-through Banden Sooi voor het meer dan geslaagd coronaproof Sinterklaas-initiatief van Kiwanis Herentals.  Kiwanis Kempenkring bewijst hiermee nog maar eens dat ze het hart op de juist plaats hebben.  'Met zo'n 15 medewerkers hebben we vanaf 05u vanmorgen de 260 ontbijtmanden voor 450 personen klaargemaakt', zegt een tevreden Kiwanis-voorzitter Bart Verreydt. 

'Door de annulatie in 2020 van de Coppa Classic wegens het coronavirus, hebben we alternatieve events uitgewerkt die wel mogen doorgaan. 

Alles is heel vlot verlopen, iedere klant had een volgnummer.  Van Eccelpoel Herentals stond garant voor de topkwaliteit van onze Sint-manden. Ons bestuur dankt intens alle sponsors en medewerkers die tot dit succes hebben bijgedragen.'

'We zagen het al aan het aantal bestellingen die de afgelopen weken binnenstroomden, dat het een succes ging worden. Dat doet deugd voor heel onze serviceclub en doelgroepen', vult initiatiefnemer Jan Geerts aan. 

''t Was werkelijk mooi om te zien hoe de enthousiaste kinderen vanuit hun wagen, samen met het gezin, de Sint op veilige afstand live konden toewuiven en foto's namen', besluit Kiwanis-lid Sven Wellens.

Sinterklaas : 'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen In Neteland'

Sinterklaas kwam alle kinderen aan het raam van de wagen bemoedigende woorden toespreken rond de moeilijke covid-tijden voor alle mensen, en vooral voor de kids. 'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen in Neteland. Samen komen we er sterker uit', benadrukte de Sint.

Sociale projecten Kiwanis Herentals :

vzw (W) onderweg www.wonderweg.be
De Troon www.clarafey.be
SOB www.special-olympics.be/nl/
Kiwanis Pop www.kiwanis.be/kiwanis-pop
Tiele V Doninck
Olivia Fund www.olivia.be
G-Judo Herenthout
vzw 'T Werk www.twerk.be
project Tom Teulingkx.

Foto's Johan Temmerman /Nnieuws - Dit jaar geen brave kinderen op de schoot van Sinterklaas omwille van de covid-maatregelen.