De Sint is in het Neteland. De dichte mist heeft de brave man er zaterdag niet van weerhouden met zijn Zwarte Pieten naar Herentals en het Neteland af te zakken.  De ontvangst in de jachthaven van Herentals was weer hartelijk. Met alleen maar brave kinderen kon dat ook niet anders. En het blijft een mooi gegeven en initiatief, de Sinterklaasoptocht die door de vzw Kinderdroom, georganiseerd wordt.

De Sint en zijn Zwarte Pieten kwamen handen te kort om al die brieven aan de Sint in ontvangst te nemen of in het grote boek op te schrijven welke cadeautjes hij door welke schoorsteen moet gooien.

En voor heel wat kinderen blijft dat Sinterklaasgebeuren één groot mysterie. Want, hoe weet de Sint eigenlijk dat je braaf geweest bent of gooit de Sint nooit eens het verkeerde cadeautje door de schoorsteen? En is het vooral met die mist voor de Sint en zijn paard niet te gevaarlijk op die daken?

Verlegen of niet?

Wat doet de Sint en zijn Zwarte Pieten nu met een kind? Zo had je de 9-jarige Ruben die voor de Sint een brief bij had met daarin de gewenste cadeautjes. Helaas voor Ruben durfde hij de brief zelf niet afgeven en met een alleszeggende 'Yes I can' gebeurde dat toch na een kwartiertje aarzelen. Heel anders bij de kleine Cisse Van de Water die samen met zijn oma de Sint wrank en vrij stond op te wachten. Want de Cisse wil absoluut een trein hebben, een houten, één uit legoblokjes of ander materiaal, het maakt hem allemaal niks uit. Als hij maar 'tuut' zegt.

De 3-jarige Noa Van Hees onderging op amper een kwartier een totale metamorfose. Want de eerste keer naar de aankomst van Sinterklaas, het blijft toch iets speciaals. Zaterdagmiddag had ze nog even getwijfeld of ze wel ging want ze had van haar mama gehoord dat Zwarte Piet stoute kinderen in een zak stak. Maar toen mama en papa haar hadden bevestigd hadden dat ze toch een gans jaar braaf was geweest, stond niks nog een ontmoeting met die Zwarte Piet in de weg. En Zwarte Piet mocht mee op de foto.

De aankomst van Sinterklaas, het blijft iets aparts. Ook de Sinterklaasstoet door het stadscentrum blijft gezellig. Helaas hadden een aantal ouders de indruk dat het dit jaar allemaal snel moest gaan en dat sommige Zwarte Pieten ook op café gaan.

Het kinderfeest werd alvast verder gezet in sporthal De Vossenberg.