Sinterklaas komt op zaterdag 13 november rond 14u met zijn stoomboot vanuit Spanje aan in de jachthaven aan de Noordervaart in Herentals.  Dit jaar is er door covid geen ontvangst aan de jachthaven. 

Wel rijdt de Sint met z'n gevolg in een praalkoets door de centrumstraten.   Alles wordt live uitgezonden langs Kinderdroom vzw facebook.

Lien Van de Kelft organisator van Kinderdroom vzw : 'We stellen de veiligheid van iedereen bovenop. De meningen hierover zijn verdeeld, iedereen is vrij om te komen of niet.
We kozen voor een alternatief zodat kinderen toch de Sint en zijn zwarte pieten kunnen zien. Wat we niet zullen organiseren dit jaar is de binnenshow met de clown.
 
Kinderen moeten kinderen zijn, daarom ben je steeds welkom langs de kant van de weg om de Sint te zien passeren en om kennis te maken met zijn zwarte pieten.

We laten het grote kinderfeest op de Grote Markt vanwege de stijgende coronabesmettingen niet doorgaan.

Het is dus dit jaar enkel een feeststoet langs de straten, waarbij de Sint in zijn koets door het stadshart rijdt.

We doen wel een warme oproep om oud, maar nog bruikbaar speelgoed aan de Sint te schenken, zodat hij er zieke of kansarme kinderen mee kan verblijden. Contacteer vzw Kinderdroom vzwkinderdroom@gmail.com Lien Van de Kelft.
Volg het Sintgebeuren op 13 november vanaf 14u  tot 17u LIVE op facebook Kinderdroom vzw.'  Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.