U bent hier

Sjock voegt nieuwe namen toe aan 41e affiche

Lille
12.02.2016 - 14.48u
Door: Herman Gezelle

Eind december maakte de organisatie van Sjock de eerste namen bekend voor de 41e editie van het oudste alternatieve festival van België. Nu worden daar nog eens de volgende namen aan toegevoegd: The Bellfuries (USA), Mike Bell & the Belltones (FIN), Peter Pan Speedrock (NL), The Baboons (BE) en Equal Idiots (BE). 

Sjock is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis 't Hoekske. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat.

Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock & roll in de originele betekenis van het begrip.

De 41e editie gaat door op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli op de vertrouwde locatie op de Poeyelhei in Gierle.

Nieuwe namen
Om wat goed nieuws te brengen na enkele regenachtige dagen, komt de organisatie met vijf nieuwe namen.

Equal Idiots
Kersverse winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel! Sjock strikt hen voor één van hun eerste festivalshows. Dit piepjonge garage duo bestaat al sinds 2012. Dankzij hun gezonde zelfrelativering, fuzzy gitaren, luide drums en veel galm op de zang belichamen ze de spirit van Sjock!

Peter Pan Speedrock
De echte Sjockliefhebber kent deze band als zijn broekzak. Dit trio staat bekend om hun no-nonsens rock'n'roll songs en hun stevige live reputatie. In 2015 kondigde ze na 20 jaar hun 'Farewell Tour' aan. Geen beter einde dan op Sjock! Warm je al vast maar op aan klassiekers zoals Go Satan Go, Ressurection, Get You High, ...

The Baboons
The Baboons draaien al enkele jaren me aan top van de Belgische roots en rock 'n' roll scene. Ze worden beschouwd als de #1 rock&roll band in België en misschien zelfs in Europa. The Baboons brengen een eigenzinnige mix van rootsrock, country, boogie, rhythm 'n' blues, swing en rockabilly. Ze deelden in het verleden al het podium met legenden zoals Bo Diddley, The Blasters, Jason & the Scorchers, ...

The Bellfuries
Afkomstig van Austin (texas) en brengen een combinatie van country, rhythm & blues. Op het podium durven ze nog al eens experimenteren met een vleugje jazz en gospel. Deze combinatie leidt tot een unieke stijl van rock & roll!

Mike Bell & the Belltones
Deze band, afkomstig uit Helsinki (FIN), spelen rockabilly en rock & roll uit de jaren '50. Sinds hun start in 2008 hebben ze hun naam gevestigd als een van de vurigste bands in de Europese rockabilly scene.

Deze nieuwe namen komen bij de al eerder bekend gemaakt namen van Darrel Higham & the Enforcers, Kid Congo & the Pink Monkey Birds, Turbo AC's, Radio Birdman en Pokey Lafarge. Binnen enkele weken belooft de organisatie uit te pakken met nog nieuwe namen!

Sjock Sjowcase
Net zoals elk jaar biedt Sjock de kans aan jonge veelbelovende groepen. Via de Sjock Sjowcase kunnen deze bands een plaatsje veroveren op het Sjock festival. Net als de vorige editie krijgen zij de kans op te spelen op het The Newcomers Stage. Op deze manier kan de organisatie weeral een zevental beginnende bands een kans geven om zich te tonen aan het grote publiek.

Finale EK
Net als in 2014 voorziet de organisatie op zondag een groot scherm voor de uitzending van de finale van het EK voetbal.

Wintersjock
Om de lange periode tot juli 2016 te overbruggen, organiseert JK 't Hoekske ook nu weer Wintersjock. Nu zaterdag 5 maart komen Daddy Longs Legs (US) afgezakt naar de jeugdclub in Gierle. Support zijn The Glücks en The Goon Mat & Lord Benardo.

 

imageMeer nieuws

Heropstart Callebaut nog niet voor meteen: "Morgen starten we met opruimen van honderden tonnen chocolade"

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 03.07.2022 - 13.29u

Na Fir Bolg : 'Clement Peerens Explosition boenk er oep' (2) - extra foto's

Na Fir Bolg : 'Clement Peerens Explosition boenk er oep' (2) - extra foto's
EU | Internationaal | Nationaal | Neteland | Vlaanderen | Vorselaar 03.07.2022 - 01.35u

Vooruit voert actie tegen Vlaams woonbeleid : "Overheid moet ingrijpen op woningmarkt"

Herentals | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 02.07.2022 - 13.39u

Febelfin : “Opmars digitaal betalen zet zich verder door”

Febelfin : “Opmars digitaal betalen zet zich verder door”
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2022 - 15.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto