In de kindergemeenteraad van Hulshout zetelen 16 leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar van de lagere scholen van Houtvenne, Westmeerbeek en Hulshout.

Sjouke Hartmann (GBS Hulshout) werd verkozen tot kinderburgemeester.

Ze is daarmee de eerste vrouwelijke kinderburgemeester in Hulshout en wordt bijgestaan door de kinderschepenen Frauke Eeckhout (VBS De Schatkist), Narek Balasanyan (VBS Houtvenne) en Dieuwke Daneels (GBS Hulshout) en kindergemeenteraadsleden Siel Verduyckt, Pauline Goossens, Lize Gilis (VBS Houtvenne), Soetkin De Meulenaer (VBS De Schatkist), Luna Pauwels, Bjorn Scherens, Lander Laeremans, Cruz Ceulemans, Kato Van Turnhout, Emily Verstappen, Quince De Maeseneer en Stef Goris (GBS Hulshout).

De kindergemeenteraad zal een paar keer per jaar vergaderen over de thema's die hen bezighouden in de gemeente. Tijdens de startvergadering werden alvast de programma's gekozen die verder zullen behandeld worden.

Schepen van jeugd Karolien Laeremans: 'Het is fijn om te zien dat leerlingen met zoveel enthousiasme willen meehelpen aan het beleid van onze gemeente. Samen dragen zij bij om Hulshout nóg warmer en mooier te maken.' (pp)