Lierse heeft zich gered met de eerste thuiszege sinds 17 november. Tegen Kortrijk maakte Bourabia de enige goal. Door de nederlaag van Beerschot bij Waasland-Beveren is Lierse zeker van de redding.

Lierse trok vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Colemonts ten aanval, maar de hoge ballen voor de goal werden makkelijk onschadelijk gemaakt door Kortrijk.

Na een snelle aanval kon Hazurov uithalen, maar Kortrijk-doelman Keet was bij de les en ging goed plat.

De bezoekers uit Kortrijk dreigden enkel via een kopbal van Capon en kwamen goed weg net voor de rust. Na geklungel in de defensie van Kortrijk miste Bourabia dé kans op 1-0.

Na de rust miste Bourabia niet. Op een vrije trap klom hij hoog en kopte raak. Kortrijk was niet bij machte om iets aan de achterstand te doen en Lierse was tevreden met die ene goal.

Na het laatste fluitsignaal barstte er een feestje los op het Lisp. Door de nederlaag van Beerschot is Lierse zeker van het behoud.