Op zaterdag 1 september organiseert Jeugdhuis Den Joc zijn twaalfde editie van Skatefest. Zoals elk jaar zullen er heel wat jongeren afzakken naar Olen.

. Het concept blijft hetzelfde als de vorige jaren, een mix van hardcore-, punk-, ska-, metal-, en rockoptredens, een skatepark en een distro markt.
Voor het tweede jaar op rij zijn er twee podia met in totaal 16 bands.
 
We hebben beslist om te investeren in een vernieuwd skatepark.
Dit jaar doen we beroep op het Nederlandse Plywood Constructions die speciaal een skatepark zullen optrekken voor één dag.
 
 
Het programma:
De afsluiter van Skatefest is het Amerikaanse Saves The Day. De band brengt een mix van melodische punkrock en indie rock. De band staat exclusief op Skatefest en was vorig jaar één van de headliners op Groezrock. Daarvoor speelt het Engelse Deadline die bekend staan voor hun melodieuze streetpunk/punkrock met de ontzettend goede zangeres Liz Rose. Het Engelse Pay No Respect sluit de Joc stage af met hun no-nonsense hardcore en voor hen speelt de Italiaanse metalcore pletswals Awaken Demons.
 
De andere bands zijn: Campus, The Crackups, The Priceduifkes, A Strength Within, CanIrepeed, The Octopussys, Essence, Gino's Eyeball, Violent City, Stonepiler, The Adjectives en My Love Your Lust
 
Tickets/reservaties: 10,00 euro op www.skatefest.been alle Free Record Shop (BE/NL)
Aan de deur: 15,00 euro
Deuren: 12.30 uur – Eerste band: 13.30 uur
Locatie: Domein Teunenberg – Boerenkrijglaan – 2250 Olen
 
Vooravond 31/08/2012 Last Friday
Hetzelfde concept, drie live bands, als de First Fridays in het Jeugdhuis. Maar op een andere locatie, iets groter en voor jong en oud.
 
Het programma:
Sons of Lioth: een Kempische heavy metalband, beïnvloed door bands als Iron Maiden en Judas Priest! Waan u terug in de jaren 80 en raise up your fist at the sky!
 
Storko: Olense coverband met zangeres. Ze spelen o.a. nummers van Skunk Anansie, Adele, Iron Maiden, Gossip, The Darkness, U2, No Doubt, Anouk, Bon Jovi en Blondie.
 
De Hukkelfukkers: zingen in het Lichtaarts en brengen een eigen genre dat alles omvat van blues tot rock, folk tot metal, zelfs wals tot charleston.
 
Deuren 19u00 – Start 20u00
Gratis inkom
 
Korte info voor het weekend
-       openlucht optredens
-       een overdekt skatepark waar iedereen vrijblijvend kan skaten
-       eten en drinken zijn op het terrein te verkrijgen (ook veggie en vegan)
-       gratis propere toiletten
-       CM-oordoppenautomaat
 
Niet toegelaten:
-       scherpe voorwerpen
-       flessen, glas, blik, honden en andere dieren.
 
Toegankelijkheid mindervaliden:
-       een rolstoelpodium
-       voorbehouden parkingplaatsen
-       gehandicaptentoilet
-       geleide- of assistentiehonden zijn toegelaten
 
Meer info: www.skatefest.be